skip to Main Content
Sabies Que A Osona Hi Ha Diversos Monuments D’interès Històric? Et Recomanem Una Visita Als Cinc Més Destacats

Sabies que a Osona hi ha diversos monuments d’interès històric? Et recomanem una visita als cinc més destacats

 

  • Monestir de Sant Pere de Casserres a Les Masies de Roda. Actualment, acull una exposició de caràcter permanent, on s’interpreta la vida dels monjos a Casserres, mitjançant la recreació de les sales que han conservat la mateixa disposició al llarg dels segles. A cada sala hi ha plafons explicatius. També es pot veure un audiovisual on s’explica la llegenda, la història i el procés de construcció del conjunt monàstic.

 

  • Conjunt de Santa Maria de Lluçà. L’església de Santa Maria data del segle XII i guarda a l’interior un petit claustre de proporcions harmonioses amb destacats capitells. També formen part del conjunt les restes del castell de Lluçà i la capella de Sant Vicenç, del segle XI, un dels escassos exemples d’esglésies romàniques rodones que hi ha a Catalunya.

 

  • Castell de Montesquiu. Juntament amb els jardins que l’envolten presideix l’espai protegit del Parc del Castell de Montesquiu. Aquest emblemàtic edifici data del segle XIII. Al segle XVII es van realitzar millores interiors i es va ampliar la façana nord. A principis del segle XX va anar patint modificacions fins a adquirir l’aspecte actual.

 

  • Catedral de Vic. Enclavada al centre del recinte històric de la ciutat de Vic, és la seu de la diòcesi de Vic. Presenta una barreja d’estils que van des del romànic fins al neoclàssic. El campanar, de mitjans del segle XI, és de la modalitat llombarda, el claustre i el retaule major són d’estil gòtic i la capella de Sant Bernat és barroca.

 

  • Ermita de Sant Sebastià. Declarada Bé Cultural d’Interès Nacional, forma part de la Ruta 1714 de la Generalitat de Catalunya. Aquesta ruta és un recorregut pels deu escenaris on van succeir els episodis històrics més destacables de la Guerra de Successió a Catalunya. Es tracta de llocs emblemàtics carregats de gran simbolisme, que tenen un excepcional interès patrimonial i paisatgístic.Gaudiu de les petjades de la història visitant aquests cinc destacats edificis d’Osona. Us hi esperem!

Back To Top