skip to Main Content
Sabies Que A Osona Va Viure La Tribu Dels Ausetans? Coneix Les Petjades De La Història Amb La Ruta Dels Ibers

Sabies que a Osona va viure la tribu dels Ausetans? Coneix les petjades de la història amb la ruta dels ibers

Mentre visiteu els jaciments arqueològics, coneixereu les restes de la cultura ibera, una de les més importants de la península. Curiosament, el territori ibèric, entre el segle VI aC i el segle I aC estava ocupat per diferents tribus. Però a Osona van habitar la dels Ausetans que eren coneguts, majoritàriament, pels seus poblats fortificats, situats en punts estratègics de control del territori. Us recomanem la visita de:   • L’Esquerda: poblat ibèric i medieval a Les Masies de Roda – Roda de Ter. Un viatge a través de 2.500 anys d’història, on coneixereu ben de prop, el treball arqueològic l’Esquerda. La visita al jaciment la fareu seguint una ruta ben senyalitzada amb punts d’informació que inclouen restitucions de les principals estructures del jaciment: fortificació, carres i tallers d’època ibèrica; església, cementiri, plaça, graner i ferreries medievals. Al Museu de l’Esquerda, podreu veure tot tipus d’objectes que empraven els ibers.

 

  • Visites guiades, rutes i tallers d’arqueologia i història al Camp de les Lloses (Tona).Coneixereu el jaciment romanorepublicà amb explicacions sobre vida quotidiana d’un vicus militar que era un centre de mercat i abastiment pels legionaris que construïen infraestructures viàries. També podreu gaudir d’un taller d’alimentació i de metodologia arqueològica.

 

  • Visita a les excavacions arqueològiques de la Domus del Pi (Vilanova de Sau). Us mostraran un dels primers castells catalans (propietat d’Ermessenda de Carcassone, Comtessa de Barcelona), i protagonista d’un dels capítols de la sèrie Sota Terra de TV3. Es tracta d’un recorregut circular de 3 km.


Així doncs, aquest estiu teniu una bona oportunitat per conèixer la història d’Osona, a través dels seus jaciments. No us ho perdeu!

Back To Top