skip to Main Content

Rutes de la Plana de Vic

btt (1)

Les rutes d’aquest centre transcorren a la plana, vinculant Vic, Manlleu i el territori proper a Montseny. El centre BTT Plana de Vic uneix els dos altres centres de la comarca, el centre BTT Vall de Sau Collsacabra i el del Lluçanès, creant una àmplia xarxa de rutes per Osona.

Punt d’acollida
El Punt d’acollida és l’Alberg Canonge Collell, situat a Vic, i disposa d’un parc de 10 bicicletes de diferents tipologies, casc homologats i kit mínim de recanvis per a cada bici. El punt també ofereix altres serveis, com aparcament per a les bicis i vehicles de motor, taller de reparació, màquines de vending, així com informació de centre i les rutes de la zona i els seus recursos.

Està obert tot l’any excepte les dues setmanes de Nadal i Setmana Santa. La resta de l’any l’horari d0obertura al públic és de dilluns a diumenge de 10h a 14h i de 16h a 20h.

Més informació: Alberg Canonge Collell, Av. Olímpia, 4- 08500 Vic (BCN), Tel. 938.894.938 – alberg.vic@gencat.cat – www.xanascat.cat

La ruta surt de la ciutat de Vic i s’endinsa al municipi de Gurb passant per diferents masies i l’església de Sant Andreu de Gurb amb el turó del castell i la creu de Gurb de fons.

Inici i final de la ruta: Vic, punt d’acollida Alberg Canonge Collell.
Distància: 8,3 km.
Temps: entre 1h i 1h 30 min.
Desnivell acumulat: 94 m.

Track: Descarrega’l

Aquest circuit coincideix en el primer tram amb la ruta 1. Passa a prop de Sant Joan Galí i entra al municipi de Santa Eulàlia de Riuprimer i del nucli de La Guixa fins arribar a Vic.

Inici i final de la ruta: Vic, punt d’acollida Alberg Canonge Collell.
Distància: 14,8 km.
Temps: entre 1h 30 min i 2h.
Desnivell acumulat: 202 m.

Track: Descarrega’l

Aquest circuit és la suma de la ruta 1 i la 2.

Inici i final de la ruta: Vic, punt d’acollida Alberg Canonge Collell.
Distància: 19,55 km.
Temps: entre 1h 30 min i 2h.
Desnivell acumulat: 249m.

 

Track: Descarrega’l

La ruta 4 és una prolongació de la ruta anterior, ja que a l’inici segueix el mateix recorregut, però abans d’arribar a Santa Eulàlia de Riuprimer, s’enfila cap a l’ermita de Sant Sebastià (construcció del segle XVIII, tot i que ja existia al segle XVI, i un indret important en la història de Catalunya, per ser el lloc on es va signar el Pacte dels Vigatans, que va iniciar les hostilitats que desembocarien en la Guerra de Successió). Segueix fins a Fontfreda i torna pel terme municipal de Muntanyola fins a vorejar el nucli de Santa Eulàlia de Riuprimer i arribar a Vic.

Inici i final de la ruta: Vic, punt d’acollida Alberg Canonge Collell.
Distància: 37,69 km.
Temps: entre 4h 30 min i 5h 30 min.
Desnivell acumulat: 725m.

Track: Descarrega’l

Aquesta ruta es dirigeix cap al municipi de Tona passant pels termes municipals de Malla i de Taradell. De tornada cap a la ciutat de Vic el recorregut travessa el nucli de Tona, passant per antigues cases senyorials modernistes i amb el castell de Tona de fons. Es segueix cap a Múnter, amb l’església de Sant Esteve, que conté a l’entrada un marc barroc de pedra picada. Llavors es continua cap a Malla des d’on es pot contemplar l’església romànica de Sant Vicenç del segle X, i nombroses masies renovades entre els segles XVIII i XIX.

Inici i final de la ruta: Vic, punt d’acollida Alberg Canonge Collell.
Distància: 32,16 km.
Temps: entre 3h 30 min i 4h 30 min.
Desnivell acumulat: 471m.

Track: Descarrega’l

La ruta 6 segueix el tram inicial de la ruta 5 fins a l’alçada del Gurri Gros, on el recorregut continua passant pel castell de Mont-rodon i voreja el nucli de Taradell, cap el collet de Goitallops, fins a arribar al santuari de la Mare de Déu de Puiglagulla. La ruta segueix cap a Sant Julià de Vilatorta passant pel parc de Les 7 Fonts, i continua cap a Calldetenes fins a creuar el nucli de població. El tram final ens dirigeix cap a Vic per la zona del pont d’en Bruguer, on es pot enllaçar amb un altre centre BTT de la comarca, el de Vall de Sau Collsacabra.

Inici i final de la ruta: Vic, punt d’acollida Alberg Canonge Collell.
Distància: 35 km.
Temps: entre 4h 30 min i 5h 30 min.
Desnivell acumulat: 610 m.

Track: Descarrega’l

Aquesta ruta és de dificultat alta, però que transcórrer per paratges de gran bellesa, passa pel terme municipal de Gurb amb l’opció d’arribar fins al cim de la Creu de Gurb, un turó des d’on es pot contemplar tota la Plana. Tot seguit, el traçat s’enfila cap a Sant Bartomeu del Grau, on el recorregut ens permet enllaçar amb un altre centre BTT existent a la comarca, el del Lluçanès. Continuant la ruta, ens trobarem en un punt amb l’opció d’agafar la variant 7b, que s’enfila a Sant Martí Xic, o continuar passant a prop del nucli de Santa Cecília de Voltregà per tornar cap a Vic, passant altre cop pel municipi de Gurb.

Inici i final de la ruta: Vic, punt d’acollida Alberg Canonge Collell.
Distància: 32,06 km.
Temps: entre 4h 30 min i 5h 30 min.
Desnivell acumulat: 980 m.

TrackDescarrega’l

La ruta 7b és una variant de la ruta 7. Aquesta parteix d’un punt a la meitat de la ruta 7 i permet arribar a l’ermita de Sant Martí Xic, erigida pels residents del castell de Voltregà, i els masos del seu voltant. Consta des de l’any 1097, tot i que és probable que existís una capella anterior. L’ermita actual la van restaurar els Amics de Sant Martí Xic.

Inici i final de la ruta: Variant de la ruta 7.
Distància: 42,86 km.
Temps: entre 6h 30 min i 7h 30 min.
Desnivell acumulat: 1.375m.

Track: Descarrega’l

La ruta 8 és una ruta que enllaça el punt d’acollida de Vic i la ruta 9, que s’inicia al punt de sortida de Manlleu. Així doncs, aquesta ruta surt de Vic, transcórrer pel terme municipal de Gurb fins a arribar a Manlleu, davant del Museu Industrial del Ter. En aquest museu es fa recerca, es desenvolupen projectes, es fan publicacions, activitats educatives, jornades, activitats infantils, culturals i de lleure, entre altres coses, però sobretot, des del MIT, es treballa per a la recuperació de la memòria i la història de Manlleu i el seu passat industrial, així com per a la recuperació ambiental dels nostres rius. Inici de la ruta: Vic, punt d’acollida Alberg Canonge Collell.

Inici de la ruta: Vic, punt d’acollida Alberg Canonge Collell. 
Final de la ruta:
 Punt de Sortida de Manlleu (Oficina de Turisme de Manlleu: Psg. del Ter, s/n, 08560 Manlleu).
Distància: 13,88 km. / 22,82 km (anada i tornada)
Temps: entre 2h i 3h (anar i tornar).
Desnivell acumulat: 229 m.

TrackDescarrega’l

Aquesta ruta és un circuit que recorre el municipi de Manlleu. S’inicia davant del Museu Industrial del Ter i continua pel costat del riu resseguint la façana fluvial de la ciutat. Surt del nucli urbà per arribar fins al santuari de Puig Agut i continua cap a Sant Jaume de Vilamontà, i Sant Esteve de Vila-setrú fins a arribar al punt on s’ha iniciat la ruta pel passeig del Ter.

Inici i final de la ruta: Punt de Sortida de Manlleu
Distància: 13,88 km.
Temps: entre 1h 30 min i 2h 30 min.
Desnivell acumulat: 162m.

TrackDescarrega’l

Aquesta és una ruta fàcil, ja que no hi ha grans desnivells. La ruta surt de la zona esportiva de Tona i es dirigeix cap a Sant Fruitós de Balenyà, amb el santuari de la Mare de Déu de l’Ajuda, passant per les masies dels Plans de l’Alzina i el Molí de l’Omet, i continua cap a l’ermita de Sant Miquel de Vilageriu (romànica del segle XII) fins a tornar al punt on s’ha iniciat la ruta.

Inici i final de la ruta: punt de sortida de Tona.(c/ Jaume Balmes – zona esportiva, davant piscines municipals – 08551 Tona).
Distància: 9 km.
Temps: entre 1h i 2h.
Desnivell acumulat: 150 m.

Track: Descarrega’l

La ruta 11 té força trams de pujada i trams més tècnics. Gran part de la ruta segueix el sender de petit recorregut PR C-43. Sortint de Tona, la ruta es dirigeix cap al petit nucli de Múnter, amb l’església de Sant Esteve, i s’enfila fins a arribar al nucli de Muntanyola. Tot seguit, es segueix el traçat per entrar al terme municipal de Collsuspina, amb l’església d’estil romànic de Sant Cugat de Gavadons. El recorregut arriba fins a l’ermita de Sant Miquel de Vilageriu i continua fins al punt d’inici.

Inici i final de la ruta: punt de sortida de Tona.
Distància: 31,7 km.
Temps: entre 4h 30 min i 5h 30 min.
Desnivell acumulat: 992m.

TrackDescarrega’l

tornar enrere

Back To Top