skip to Main Content

Espai natural de les Guilleries-Savassona

Puig d’Alfar. Tavèrnoles (Osona). juny de 2020.

Aquest espai concorre entorn del pantà de Sau i la vall de Vilanova. Amb una extensió de 8.370 hectàrees, té com a qualitat haver mantingut l’harmonia entre les condicions naturals i la seva transformació per l’activitat humana. Contacta amb el Collsacabra pel Nord, amb la plana de Vic per ponent, amb els contraforts del Montseny pel Sud i amb la comarca de la Selva per orient.

L’Espai Natural de les Guilleries-Savassona inclou tres parts físicament ben diferenciades: Les Guilleries, Savassona i el Collsacabra. Destaca el paisatge configurat per formacions boscoses esquitxades per prats i conreus, les emergents cingleres de roca nua i el pantà de Sau amb la seva àrea d’influència.

Guilleries-Savassona es caracteritza per seguir la successió vegetal típica de la muntanya mediterrània que arrenca de la base amb la roureda submediterrània a causa de la inversió tèrmica i que a mesura que superem la plana continua amb l’alzinar el qual dóna pas novament a la roureda, atès que les Guilleries rep la influència de la dorsal pluviomètrica. Finalment, a les parts obagues i en alguns indrets excepcionalment humits s’hi instal·len algunes freixenedes i fagedes. Cal destacar que els fons de vall amb torrents i cursos d’aigua permanents es cobreixen de boscos de galeria o forests de ribera, des de vernedes, omedes, salzeredes, etc.

Més informació:
Carrer Guilleries, 5, 08519, Vilanova de Sau
Telèfon 938 847 888
en.guilleries@diba.cat
https://parcs.diba.cat/web/guilleries/

tornar enrere

Back To Top