skip to Main Content
Osona Participa En Les Jornades Europees Del Patrimoni, Del 16 Al 18 De Setembre

Osona participa en les Jornades Europees del Patrimoni, del 16 al 18 de setembre

Com no podia ser menys, Osona també hi participarà en aquest gran acte, organitzant diverses activitats com per exemple: una ruta literària per les masies de Lluçà (Lluçà); una Jornada de Portes Obertes al Monestir de Sant Pere de Casserres (Les Masies de Roda) amb entrada gratuïta per a tothom de 10 a 19.30 h; una exposició sobre l’Esquerda, fortalesa i ibèrica i medieval. Resultats de la campanya d’excavacions (Roda de Ter); un curs sobre el blat i taller experimental de coure pa a la manera egípcia (Tona); ‘Del Molí del Graell al Molí d’en Saborit’. Una caminada arqueològica (Vic); ‘Arquitectura, societat i cultura’. Ruta noucentista pel centre de Vic, Els secrets del romànic (Museu Episcopal de Vic), entre altres.

Sens dubte, l’objectiu d’aquestes Jornades és fomentar el coneixement i respecte pel patrimoni cultural i artístic. Per això, al llarg d’aquest cap de setmana, es faran activitats a  diversos monuments, jaciments arqueològics i museus destacats de tot Catalunya, on com a Osona, es duran a terme activitats de tot tipus: exposicions, conferències, portes obertes, visites guiades, tallers, concursos de fotografia, rutes a peu, entre altres. En consonància, el lema d’aquesta edició és Patrimoni de tot@s i posa en relleu la cooperació multilateral de tots els agents necessaris per difondre i conservar el patrimoni cultural, fomentar la màxima visibilitat de la participació ciutadana, el voluntariat, els col·lectius minoritaris, els projectes exemplars de col·laboració i finançament públic-privat i activitats, en les quals, les comunitats locals participin de la gestió i conservació del patrimoni.

Finalment, cal assenyalar que les Jornades Europees del Patrimoni compten amb el suport del Consell d’Europa i amb la col·laboració, a Catalunya, de la Generalitat, de l’Associació Catalana de Municipis, de la Federació de Municipis de Catalunya i de l’Institut Ramon Muntaner.

En aquest enllaç podeu consultar el programa d’aquestes Jornades.

Back To Top