Osona Cuina organitza el Dijous Llarder, una festa gastronòmica on el protagonista és el porc
El pròxim 23 de febrer tindrà lloc a la Plaça Major de Vic una festa on tots els xefs osonencs realitzaran diferents activitats gastronòmiques que duraran tot el dia i on es podrà esmorzar, dinar o sopar.
Tot començarà el vespre anterior on el mig de la plaça es posarà en marxa el foc i es col·locaran els porcs a la brasa que es couran durant tota la nit. Com cada any a primera hora del matí, els diferents cuiners dels restaurants del col·lectiu elaboraran els coneguts entrepans de porc rostit i altres derivats com la cansalada i botifarra. A més, s’ha preparat un taller d’elaboració de botifarres destinat a les escoles de Vic.
Aquest any i com a novetat, Osona Cuina oferirà un sopar basat en tapes gastronòmiques dolces i salades que elaboraran els mateixos cuiners i estaran basades en el producte estrella, el porc.
Per aquest tast es podrà triar entre dues modalitats, el menú complet a 25€ o mig menú a 15€.
Cal destacar que aquesta iniciativa d’Osona Cuina té com a objectiu principal convertir a la comarca en un referent gastronòmic tant pel país com internacionalment.
TAST DE TAPES GASTRONÒMIQUES
Els restaurants participants són: ARKA, CA L’IGNASI, CAL JUTGE, CA L’U, CAN JUBANY, DO VIC, EL BARECU, EL GRAVAT, FONDA SALA, LA FERRERIA, LES MAGNÒLIES, L’ANTIGA FONDA, L’ESTANYOL, MAS ALBEREDA, TORRES PETIT, TRESONA XXI.
I algunes de les tapes que s’elaboraran amb la col·laboració dels productors d’Osona Terra:
- Royal de foie amb caviar de ratafia Bosch i cruixent de porc
- Mini crustillant de melós de porc amb formatge Molí de l’Alzina i salsa de ceps
- Patates emmascarades amb botifarra de matança
- Costella de porc a baixa temperatura amb gelée de poma
- Crestes de porc amb curry i poma
- Brioix de cansalada confitada, ceba i maionesa de mostassa
- Costella lacada amb mel i carbassa al romaní
- Arròs de calçots amb botifarra de parracs
- Pannacotta de llet d’ovella, greixons, salsa de maduixots i gerds
- Pa de pessic de prunes amb escuma de crema anglesa avainillada i crumble de llardons
- Sucamulla de ratafia amb Craquinyolis de llardons i pistaxos
Així doncs esperem la participació de tothom i que conjuntament celebrem un Dijous Llarder memorable!