skip to Main Content
Osona Celebra El Dia Europeu Dels Parcs Amb Tota Una Sèrie D’activitats A Alguns Dels Seus Parcs Més Importants. Veniu A Gaudir-ne!

Osona celebra el Dia Europeu dels Parcs amb tota una sèrie d’activitats a alguns dels seus parcs més importants. Veniu a gaudir-ne!

Osona és un territori ric en paisatges naturals, parcs i muntanyes, on gaudir durant tot l’any d’una gran quantitat d’activitats a l’aire lliure i de descoberta de la natura. Per això, amb motiu d’aquesta commemoració tindran lloc tot un seguit d’actes per a tota la família a alguns dels parcs més importants de la comarca: el del Montseny, Montesquiu i l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

Al Parc Natural del Montseny, el 28 de maig d’11 a 14 h, podreu gaudir d’un itinerari gratuït pels boscos d’arbres, durant el qual, aprendreu a reconèixer una vintena llarga d’arbres i a descobrir els aprofitaments i les tradicions arrelades en aquest territori i a la nostra cultura. També coneixereu un munt de curiositats al voltant del món dels arbres en un espai amb una gran biodiversitat. El lloc de trobada: Portal del Montseny, C/ Pare Claret 7-9 (Viladrau).

D’altra banda, el 28 de maig de 10 a 13 h, podreu gaudir de l’activitat música i excavacions al Castell de Besora. En què consisteix? Pujareu al castell de Besora, on us espera la música alegra de Gots De Tuba i descobrireu les excavacions que s’hi porten a terme de la mà dels arqueòlegs, Marta Fàbregas i Francesc Busquets. Punt de trobada: Santa Maria de Besora (davant de l’Ajuntament).

Quant a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, cal destacar que tindran lloc engrescadores activitats. Com per exemple: la Jornada de portes obertes a l’Escola de Natura de Sau, el 27 de maig de 10 a 13 h, que inclourà dues activitats: la primera, una petita excursió de descoberta de l’entorn del Pantà de Sau per treballar els rastres dels animals, reclams d’ocells i la fauna i la flora, i la segona serà el Parc d’aventura amb circuit entre arbres amb tirolines, ponts de mico i molt més. El punt de trobada: Casa de colònies Can Mateu (Vilanova de Sau).

D’altra banda, a l’Espai Guilleries-Savassona també s’organitzarà una sortida per descobrir orquídies, una autèntica trobada naturalística per conèixer les espècies d’orquídies que es troben als voltants d’aquest l’Espai Natural. L’activitat tindrà lloc el 28 de maig de 10 a 12 h a la Zona de la Font Trobada de Folgueroles, Ctra. N-141D, km. 6.

Finalment el 28 de maig a les 11 h, tindrà lloc l’activitat: Boscos d’arbres, els arbres dels boscos. Es tracta de la tercera passejada, emmarcada en el programa "Tots els diumenges de l’any del Parc Natural del Montseny". Tindre l’oportunitat de reconèixer una vintena llarga d’arbres de manera entenedora i descobrir els aprofitaments i les tradicions arrelades en aquest territori i a la nostra cultura. La sortida serà a les 11 h del Portal del Montseny (carrer pare claret 7-9). Cal reservar prèviament a educa@educaviladrau.com o al 670224649 (activitat gratuïta).

Així doncs, veniu a gaudir de les activitats amb motiu del Dia Europeu dels Parcs a Osona. Us encantaran!

Back To Top