skip to Main Content
Osona Aposta Pel Turisme Sostenible. Enhorabona Als Premiats!

Osona aposta pel turisme sostenible. Enhorabona als premiats!

 En el marc de la celebració de l’any del Turisme Sostenible i de la Green week europea, centrada enguany en l’ocupació verda, els consellers de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, van lliurar els certificats commemoratius a les empreses i organitzacions del sector turístic que disposen del  Distintiu de garantia de Qualitat Ambiental, de l’Etiqueta ecològica de la Unió Europea (Ecolabel) o del certificat del sistema comunitari de gestió i auditoria ambientals EMAS. A Osona estem d’enhorabona; doncs, diversos dels nostres establiments turístics han rebut el reconeixement de la Generalitat de Catalunya per la seva ferma aposta pel turisme sostenible.

En concret a Osona, els allotjaments amb el reconeixement de Garantia de Qualitat Ambiental són: Can Mateu i la Casa de Colònies el Company de Vilanova de Sau. Ambdues pertanyen a la Fundació Catalana de l’Esplai i també, l’Alberg de Vic. Pel que fa al distintiu europeu Ecolabel, cal destacar que l’ostenten: l’Avenc de Tavertet, el Mas Serra-Rica (Muntanyola), el Mas Pratsevall (Taradell) i la Vinyeta (Sant Pere de Torelló).

A Catalunya 100 establiments han aconseguit diferents certificacions que els acredita com a respectuosos amb el medi ambient. De fet, més de la meitat dels hotels i cases rurals de l’Estat espanyol amb Ecolabel es troben al nostre país, i representen el 5% de tot Europa.

A Osona ara més que mai som conscients que el turisme sostenible és futur. Per això, continuarem apostant per les modalitats més ecològiques i respectuoses amb l’entorn i el medi ambient. 

 

Back To Top