skip to Main Content

Mercats, fires, pessebres vivents… Osona es prepara per celebrar el Nadal amb un munt d’engrescadores activitats. Veniu a gaudir-les en família!

  • 36a Fira de l’Avet d’Espinelves. Del 3 a l’11 de desembre, tindrà lloc una de les fires de Nadal més singulars de Catalunya. Es desenvolupa a Espinelves, un poble que sembla de pessebre, amb carrers i cases ben cuidades, on encara podreu gaudir de l’olor dels pobles d’abans a l’hivern, de llenya cremada a la llar de foc, envoltat de camps i frondosos boscos. Aprofiteu per fer-vos amb l’avet de Nadal més bonic; el de les varietats més conreades a la zona: el Masjoanis i la Picea Excelsa, que a més, un cop acabades les Festes, el podreu replantar de nou. Mentre passegeu per la Fira, també trobareu parades d’artesania i d’alimentació de qualitat i podreu gaudir de diferents exposicions d’herbes remeieres, pintura, bonsai, tapís, ceràmica, cases o estris en miniatura, escultures, etc., així com, de diversos espectacles que es desenvoluparan en el marc d’aquest tradicional esdeveniment.

 

  •  Badanadal de Manlleu. Del 3 de desembre al 8 de gener de 2017. El centre de Manlleu es transforma en un espai especialment pensat perquè nens, nenes i tota la família gaudeixin de les festes de Nadal i Reis. Durant el Badanadal, es pot gaudir d’una gran pista de gel a l’aire lliure a la plaça de Fra Bernadí, una carpa climatitzada amb ludoteca infantil i més de seixanta activitats de temàtica diversa. A més, durant aquesta fira també comptareu amb moltes parades d’artesania i alimentació, decoració i complements. Altre dels atractius d’aquest esdeveniment serà l’exposició d’un tió gegant; d’altra banda, com ja és costum per fer passar el fred, es faran degustacions de brou de Nadal. 

 

  •  Festa Major d’Hivern a Santa Eulàlia de Riuprimer. Del 10 al 13 de desembre, el municipi osonenc de Santa Eulàlia de Riuprimer celebrarà la seva Festa Major d’Hivern, en honor de la seva patrona, Eulàlia, amb diferents activitats adreçades a totes les edats: actuacions musicals i teatrals, tallers de tions, campanya Cagu’m el Pare Noel, xerrades, caminades, Fira Santulària, entre moltes altres.

 

  • Nadal a Prats de Lluçanès. Quan arriben les festes nadalenques, Prats de Lluçanès es prepara per celebrar el Nadal amb moltes activitats adreçades tant a grans com a petits. Del 13 de desembre al 5 de gener, podreu gaudir de: la Fira de Santa Llúcia, el Concert de Nadal, la cantada de Nadales, la visita del Patge Reial, el caga Tió, la tradicional Missa del Gall, els Pastorets, el Pessebre vivent, la cursa de Sant Silvestre, la gran nit de Cap d’Any, la cavalcada de Reis, entre moltes altres sorpreses.

 

  •  4a Fira de Santa Llúcia de Vic. Aquesta fira se celebrarà del 16 al 18 de desembre a la Plaça dels Màrtirs de Vic. Aquest certamen aplegarà a un gran nombre de comerciants que ofereixen tot tipus de productes artesanals típics de Nadal. Podreu trobar des de tions, objectes de decoració nadalenca o figures pel pessebre, fins a productes d’alimentació artesanal de qualitat, entre d’altres. A banda de les parades, també hi ha una zona d’activitats adreçada als més petits on hi ha tallers de fanalets, un espai de contacontes, una xocolatada, un concurs de dibuix i passejades amb poni. 

 

  • Viu el Nadal a Tona. Del 17 de desembre al 2 de gener, aquest municipi osonenc s’omple de tot tipus d’activitats nadalenques: Torronada, cantada de nadales, activitats benèfiques, jocs populars, tallers i el 45è Pessebre Vivent d’Osona, un dels més emblemàtics de Catalunya, va néixer l’any 1972 quan el grup d’Escoltes, l’Esbart dansaire i una colla de jovent del poble van decidir que calia fer alguna activitat pels vols de Nadal. De mica en mica, la part interpretativa d’aquest pessebre s’ha anat consolidant, incloent-hi escenes amb diàlegs i efectes de llum i so. Una de les constants des dels seus inicis, ha estat el fet de representar-se a la falda del castell. Aquesta zona boscosa facilita la recreació de les diferents escenes com: el poble de Betlem, l’Anunciació, el Naixement, etc. 

 

  • Pessebre Vivent de Rupit. Del 31 de desembre a l’1 de gener, podreu visitar el pessebre vivent de Rupit, organitzat pel Centre Cultural i Parroquial de Rupit. Mentre passegeu per aquesta vila, gaudireu d’un recorregut per tot el nucli, on s’explica la vida de Jesús, a més de diversos passatges bíblics i d’oficis antics. En definitiva, si encara no el coneixeu, val la pena descobrir-lo, doncs tot el poble esdevé un autèntic pessebre.

 

  • Festa del Pi de Centelles. Els preparatius de la festa comencen el 26 de desembre, el dia de Sant Esteve, quan un grup de galejadors surten a escollir el Pi que protagonitzarà la celebració, el qual ha de ser de tronc recte i brancada rodona i espessa. Un cop s’ha triat, el Pi és marcat per tal de ser tallat al cap de quatre dies. Ara bé, el dia central de la celebració serà el 30 de desembre. Els galejadors tallaran el pi a cops de destral, una destral que per les seves característiques és coneguda arreu com a destral catalana. A continuació, es traslladarà el Pi, damunt d’un carro arrossegat per bous, a l’església de Centelles. Un cop arribin allà, el faran ballar amb la tradicional dansa de: ‘Ara balla el pi’. Finalment, el Pi és lligat pel tronc i es penja cap per avall a dalt el presbiteri, amb cinc poms de pomes i neules lligades a la copa. A poc a poc, s’enlaira fins a la imatge de la patrona, mentre els galejadors canten l’Himne a Santa Coloma. Sens dubte, es tracta d’una espectacular tradició que no us podeu perdre. 

Anoteu a la vostra agenda els principals esdeveniments que s’organitzen a Osona per Nadal, veniu a gaudir amb tota la família. Us encantaran!

Back To Top