skip to Main Content
‘Benvinguts A Pagès La Festa’ Atreu 3.540 Persones A Osona

‘Benvinguts a Pagès La Festa’ atreu 3.540 persones a Osona

Els pagesos i les pageses i les visites guiades gratuïtes a les 10 explotacions agroalimentàries de la comarca, han estat protagonistes de la festa on s’ha reivindicat la importància del sector primari i la qualitat dels productes agroalimentaris produïts a Catalunya, així com la divulgació de l’origen dels productes.

La setena edició de Benvinguts a Pagès La Festa ha comptat amb 10 explotacions agroalimentàries d’Osona amb una molt bona resposta de la ciutadania. Unes 3.540 persones han participat d’una experiència que ha tornat a obrir les portes de les explotacions perquè la ciutadania descobreixi l’origen dels productes que consumeix cada dia, entengui la feina de la pagesia i aprengui a valorar el sector primari del país. Aquest sector, la pagesia, ha estat l’autèntic protagonista del cap de setmana on han pogut ensenyar en primera persona el seu dia a dia i fidelitzar nous públics en el marc d’un esdeveniment que funciona com el gran aparador de l’oferta agroalimentària de Catalunya. Les visites s’han completat amb tasts de productes i venda directa de producte de proximitat.

A banda de les explotacions, hi han participat 7 activitats complementàries, 13 allotjaments rurals, que han ofert estades durant el cap de setmana i 10 restaurants que aposten per elaborar els seus plats amb productes de proximitat i de les explotacions agroalimentàries participants en les jornades..

El projecte es manté vigent els 365 dies de l’any a través de la iniciativa Benvinguts a Pagès Tot l’Any, que continua a partir d’ara amb les visites guiades de pagament a 6 explotacions agroalimentàries de la comarca i un centenar de Catalunya. La iniciativa atén la petició de pagesos i pescadors que tenen aquesta eina per generar activitat tot l’any. El lloc web totlany.benvingutsapages.cat/ incorpora tota la informació on es pot consultar l’oferta de visites per territoris o bé per productes i, també, inclou un apartat específic de rutes, disponibles per fer en tot moment.

Aquesta és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de Prodeca; pel Departament d’Empresa i Treball, a través de l’Agència Catalana de Turisme, i per la Fundació Alícia. En aquest projecte hi col·laboren la Diputació de Barcelona, el Club Super3 (CCMA), l’Agència Catalana de Joventut, els consells comarcals, consorcis i oficines de turisme i altres entitats i associacions que treballen per la revalorització i la promoció del sector.

El  projecte s’emmarca en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides, el Pacte Verd i el Farm to Fork europeu i el Pla Estratègic de l’Alimentació de Catalunya (PEAC) en els àmbits de la promoció de la sostenibilitat, la biodiversitat, la producció d’aliments de proximitat i la viabilitat del sector, assegurant el futur de la pagesia arrelada al territori. Tots aquests projectes s’alineen amb la importància i la necessitat de valorar i incentivar la venda i el consum de proximitat pel benefici mediambiental que comporta, ja que redueix la petjada de CO₂.

Back To Top