skip to Main Content
‘L’aparador D’Osona’: Un Octubre Ple De Fires, Festes I Mercats

‘L’aparador d’Osona’: Un octubre ple de fires, festes i mercats

Actes que atreuen un gran nombre de visitants i esdevenen una oportunitat perquè els pobles d’Osona mostrin tot el seu potencial en gastronomia, artesania o comerç. Al llarg de tot el mes, doncs, aquests esdeveniments es converteixen en un autèntic aparador d’Osona.

La matança del porc, l’elaboració d’embotits, o els tastos de cerveses artesanes són algunes de les activitats més destacades de la Fira del Porc i de la Cervesa de Manlleu, que tindrà lloc del divendres 5 al diumenge 7. Precisament el mateix diumenge 7 se celebrarà la Fira del Tast del Bisaura a Sant Quirze de Besora, una fira multisectorial que agrupa parades d’artesans, comerciants i entitats locals.

Els dies 13 i 14, les parades de nous i productes elaborats amb nous (formatge, pastissos, ratafia…) es donaran cita en la Fira de la Nou de Montesquiu, mentre que el dia 14, el bolet i les seves propietats culinàries seran les grans protagonistes de la Festa del Bolet de Seva, una de les propostes gastronòmiques més reconegudes de la comarca.

El diumenge 21 serà el torn de la Fira de Sant Galderic de Tavèrnoles, un esdeveniment que vol mostrar els atractius del poble amb parades d’artesania, roba de segona mà, antiguitats i gastronomia.

El darrer cap de setmana d’octubre, els dies 26, 27 i 28, serà el moment de reivindicar la castanya de Viladrau i del Montseny amb la Fira de la Castanya de Viladrau. També el diumenge 28, Sora acollirà la Fira del Bosc a la Taula, una jornada de caire docent i festiu que cada any crea consciència sobre com mengem.

A més, no oblidis que tots els diumenges d’octubre al matí, Orís obre les seves portes per oferir un dels productes de la terra amb més caràcter i qualitat: la patata del bufet. El Mercat de la Patata del Bufet arriba aquest any a la seva 24a edició seguint donant a conèixer aquest producte indispensable a les cuines de la gent amb bon paladar.

No et perdis totes aquestes cites! 
Back To Top