skip to Main Content
La Campanya ‘Osona. Camins D’art’ Et Mostra El Vessant Més Cultural I Artístic De La Comarca

La campanya ‘Osona. Camins d’art’ et mostra el vessant més cultural i artístic de la comarca

Totes elles tenen en comú una important participació ciutadana, la principal encarregada de mantenir i revitalitzar aquest potencial cultural. La nova campanya ‘Osona camins d’art’ també se centra el vessant cultural d’aquesta comarca posant en relleu una àmplia oferta d’activitats culturals de qualitat, prevista pels mesos de maig i juny:

En primer lloc, destacarem la distinció de Vic com a Capital de la Cultura Catalana (VCCC 2016), la capital osonenca ha esdevingut un gran aparador al món de les referències culturals catalanes. Precisament, els mesos de maig i juny concentren una gran varietat d’activitats vinculades especialment al disseny i l’escultura, respectivament. En aquest marc, cal destacar l’exposició ‘116 anys de pintura catalana’ al Museu Episcopal de Vic, on fins al 25 de juny, podreu gaudir d’autèntiques joies dels artistes catalans més representatius: Ramon Casas; Santiago Rusiñol; Joaquim Sunyer; Salvador Dalí; Joan Miró; Joan Brossa; Antoni Tàpies; Miquel Barceló; entre molts altres. A més, el proper dimecres 18 de maig és el Dia internacional dels Museus, una cita ineludible pels amants de la cultura amb activitats especials, Jornades de portes obertes i entrada gratuïta als principals museus osonencs. En aquest enllaç podeu consultar totes les activitats.També podreu gaudir de tota una sèrie d’exposicions, teatre, fires, literatura… Entre les quals cal destacar: l’exposició: ‘El beat Dr. Guardiet, fundador del Museu de Rubí’ al Museu del Ter de Manlleu (fins al 29 de maig), podreu conèixer la vida del mossèn Josep Guardiet i Pujol, nascut a Manlleu l’any 1879 i afusellat a principis d’agost de 1936; les representacions teatrals: la “Dona no reeducable” a Torelló (21 de maig); Representació de “Colometa”, adaptació de Joan Ollé a Vic (21 de maig), “Panorama des del pont” d’Arthur Miller al Centre d’Arts Escèniques d’Osona (22 de maig); fires tradicionals com: la fira de la ceràmica i Terrissa El Tupí a Sant Julià de Vilatorta (21 i 22 de maig) o la XIII Trobada de Forjadors a Alpens entorn l’ofici de la forja (del 20 al 22 de maig); el I Simposi Internacional de Focs a la Mediterrània (27 i 28 de maig), on podreu conèixer la gran diversitat de manifestacions que existeixen en el solstici d’estiu al voltant de l’element del foc, a la Mediterrània; Fira espiritual Obrint Camins-Oristà (28 de maig); Trobada de Gospel al Centre d’Arts Escèniques d’Osona (28 de maig); Trobada de gegants i capgrossos a Vic (4 de juny) i tot tipus d’activitats literàries com: el Mercat del Llibre Vell de poesia a la Casa Museu Verdaguer (22 de maig); la Quinzena Literària Verdaguer, dedicada enguany a la figura de Ramon Llull i al llibre Perles d’Amic i amat de Jacint Verdaguer (fins al 5 de juny);  entre moltes altres.

 

Aquests mesos de maig i juny, vine a descobrir la cultura i l’art en estat pur a Osona amb la campanya ‘Osona. Camins d’art’. T’hi esperem!

 

Back To Top