skip to Main Content
Gaudiu De L’encant Del Voltreganès I Manlleu A Bord De La Vostra Autocaravana

Gaudiu de l’encant del Voltreganès i Manlleu a bord de la vostra autocaravana

A més, podreu estacionar el vostre vehicle i gaudir de tots els serveis disponibles a la zona d’autocaravana del Voltreganès i Manlleu, una de les 10 noves àrees d’autocaravanes d’Osona Territori Camper. Us animeu?

El municipi de Les Masies de Voltregà es reparteix entre els nuclis que l’integren: Vinyoles, La Gleva, Despujol, El Poble-Sec, Burrissola i Sant Miquel d’Ordeig. També, podeu aprofitar per visitar municipis propers amb molt d’encant com Sant Hipòlit de Voltregà, bressol de l’hoquei patins.

A més, també podreu gaudir de tota una sèrie d’interessants visites culturals al Santuari de la Gleva, molta gent el visita per admirar el seu majestuós retaule barroc o la Cambra que va acollir a Mossèn Jacint Verdaguer en la seva estada a la Gleva; Museu del Coure, únic a tot Europa, disposa d’una passarel·la que permet visitar en viu i en directe el procés productiu d’una fosa i els seus processos de semielaborats de coure; la Capella de Sant Martí Xic, d’estil romànic construïda als segles XI-XII i situada als peus del castell de Voltregà i finalment, les ruïnes del Castell de Voltregà, declarat bé cultural d’interès nacional, també d’estil romànic i construït entre els segles X-XI.

En aquesta zona, també podreu gaudir de la natura en estat pur, visitant les illes de les Gambires i Gallifa, un espai fluvial de gran interès ecològic, en el qual, coneixereu entre altres aspectes, d’on arriba l’aigua de la font del Peretó i observareu els ocells del riu. Ara bé, si sou seguidors del senderisme i de la bicicleta de muntanya (BTT) també esteu de sort; doncs, podreu triar entre un ampli ventall d’opcions. Com per exemple: els senders GR-210 Camí Vora Ter, GR-3 Sender Central de Catalunya, PR-C49 Sender del Voltregà, PR-C54 Sender d’Orís. I els amants de la BTT, el Circuit BTTer Manlleu – Voltreganès i la ruta nº 7b al Centre BTT Plana de Vic.

D’altra banda, també podreu descobrir Manlleu, una ciutat mil·lenària i amb un ric passat industrial. El riu Ter defineix els seus límits, formant part del paisatge i del desenvolupament urbà. Un dels municipis d’interès més proper a visitar és Roda de Ter, situat al nord de la comarca al costat del riu Ter. Podem dir que el poble deu al riu el seu tarannà, la seva personalitat i la seva riquesa. Aquest municipi va veure néixer Miquel Martí i Pol, poeta, prosista i traductor, i un dels escriptors contemporanis més populars i llegits, considerat el poeta del poble. A Roda, podreu fer la ruta literària Miquel Martí i Pol, la qual el recorda i homenatja, seguint la seva trajectòria vital per la vila.

A Roda de Ter, també podreu submergir-vos en la història més antiga visitant el Museu i jaciment de l’Esquerda. El Museu és l’espai destinat a conservar, investigar i difondre el jaciment  ibèric i medieval de l’Esquerda (s. VIII aC- s. XIV dC). D’altra banda, al jaciment podreu visitar en família el poblat ibèric i medieval i gaudir d’un recorregut per 2500 anys d’història, des del segle VIII aC fins a l’any 1314 de la nostra era.

A Manlleu també podreu gaudir d’altres interessants visites culturals. Entre les quals destaquem: el Museu del Ter, on podreu gaudir d’exposicions i un gran nombre d’activitats per conèixer el singular procés d’industrialització d’aquest racó de la Catalunya interior i la biodiversitat dels rius mediterranis. A més, organitzen diverses activitats com: els Diumenges Vora al Ter, visites teatralitzades, observació d’ocells, descoberta del canal Industrial, Passeig pel Ter i les visites a dues colònies tèxtils: la Colònia Rusiñol, on podreu veure la fàbrica de filatura amb part de la maquinària, la turbina, etc., i la Colònia Borgonyà, d’origen escocès, una de les colònies industrials més importants de Catalunya que inclou punts molt interessants com: el recinte de la fàbrica Fabra i Coats, on veureu la xemeneia, les calderes, el teatre, etc.

Finalment, els més esportistes podreu escollir entre els senders: GR-210 Camí Vora Ter; Circuit BBTer Manlleu-Voltreganès; Centre BTT Plana de Vic – rutes 8 i 9, el Circuit BBTer Manlleu-Voltreganès; Centre BTT Plana de Vic – rutes 8 i 9.

 

Aprofiteu al màxim l’estiu descobrint amb la vostra autocaravana bells indrets d’Osona com la zona del Voltreganès i Manlleu.

 

 

Back To Top