skip to Main Content

Tasteu tot el sabor a la Ruta del Pa i del blat forment del Lluçanès

La Ruta del Pa és una ruta turística agroalimentària que permet conèixer el camí del blat forment (una varietat de blat autòcton del Lluçanès) del camp a la taula. Si enyores el pa de debò, el que es feia amb mètodes artesanals, farines locals i massa mare, pots realitzar la ruta del Pa. Pots fer la ruta sencera o per parts, es pot visitar una masia de pagès on es cultiva el blat, dos forns de pa on treballen amb el blat forment, i un obrador de cerveses artesanes acompanyats d’un tast. Tot a través dels seus protagonistes! On l’activitat pagesa és molt viva i on els aliments no es fabriquen: es fan.

Un recorregut gastronòmic per terres del Lluçanès que et permet entendre com es treballa aquest aliment de manera tradicional. Els secrets es van desvetllant pas a pas, començant als camps de conreu, passant pels petits obradors amb forns de llenya, mostradors de marbre i la característica aroma del bon pa, i acabant aprenent a distingir el sabor del blat forment a la cervesa artesana!

Si es vol fer les visites als punts individuals:

 

Visita a una masia – Mas Terricabras

La ruta del pa es pot iniciar al Mas Terricabras amb una visita a la finca agrària familiar on es podran observar els camps de blat forment en temporada de primavera/estiu. La mateixa família explicarà la història del blat forment, la seva recuperació al Lluçanès i tot el procés de producció (la llavor, la germinació, la maduració i la sega), així com les seves característiques i usos gastronòmics. Una experiència que t’apropa al món rural.

Mas Terricabras s/n, Oristà
699 713 826 (Imma)
rutadelpa@gmail.com
Preu/persona: 8€ (infants gratuït fins a 12 anys)

 

Visita a un forn de pa – Forn Cal Pujals

La vista consisteix a conèixer el forn de llenya tipus moruno, un obrador que s’ha mantingut en el temps i un dels destins de la farina de blat forment. Descobrireu l’essència de l’ofici de forner, l’obrador, les fases per elaborar els diferents tipus de pa, coques, brioxieria, etc, envoltats d’una olor irresistible.

Plaça Nova, 4. Sant Boi de Lluçanès
679 286 786
bet.cg80@gmail.com
Preu/persona: 3€

 

Visita un forn de pa – Forn Sant Adjutori

La vista permet descobrir el forn de llenya familiar, una llarga història de vida, que ha mantingut la seva essència en la 5a generació de forners. Podreu conèixer el funcionament del forn i veure l’elaboració del procés del pa de blat forment. Podreu assaborir un pa amb la textura i aroma com el d’abans.

Crta. de Gironella, 28. Olost
686 73 47 50
info@forndepasantadjutori.cat
Preu/persona: 3€

 

Visita un obrador de cervesa – Kibus

Visita a l’obrador de cerveses artesanes on es podrà conèixer el procés d’elaboració natural i tradicional de la cervesa per aconseguir un producte de qualitat amb aromes i sabors únics. Podreu fer un tast de les cerveses elaborades amb blat forment i llúpol del territori.

C/ Indústria, 10. Olost
639313710
info@kibus.cat
Preu/persona: 13€/persona major de 18 anys

 

Ruta del Pa

Més informació al següent enllaç.

tornar enrere

Back To Top