skip to Main Content
Els Espais Naturals, La Joia D’Osona

Els espais naturals, la joia d’Osona

A Osona ho sabem i per això us acostem tota la riquesa paisatgística dels nostres espais naturals: l’Espai Natural de les Guilleries Savassona, el Parc Natural del Montseny i el Parc del Castell de Montesquiu. La natura al teu abast! 

Si parlem d’Osona, ens ve al cap un dels Parcs Naturals de referència a Catalunya: el Parc Natural del Montseny. Situat al sud de la comarca, és el lloc ideal per fer llargues caminades sota alzinars o fagedes i gaudir d’un bell espectacle natural. 

El Parc destaca per la varietat de la seva fauna i flora i està reconegut com a Reserva de la Biosfera des de l’any 2011 i acreditat amb la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), eina de gestió promoguda per Europarc, mitjançant la qual s’assegura que l’ús turístic del parc es desenvolupi de forma compatible amb la conservació del territori.El Montseny és conegut pels seus deliciosos productes, com la Castanya de Viladrau, i que podreu conèixer, junt amb la història i característiques del Parc a l’Espai Montseny. 

Per l’espectacularitat dels seus paisatges, amb els cingles de Tavertet i els pantans de Sau i Susqueda, l’Espai Natural de les Guilleries Savassona es mereix una parada en la vostra ruta per Osona. Podreu recorre’l seguint les passes de Jacint Verdaguer, l’escriptor i poeta que va néixer i viure-hi molt a prop, a Folgueroles. A més, us animem a endinsar-vos en la seva història a la Casa Museu Verdaguer. 

A les Guilleries Savassona us enamorareu dels seus espectaculars miradors, com el Salt de la Minyona, i us embeureu amb la cultura catalana recorrent el Camí Oliba, una ruta d’art romànic perfecta per gaudir el 2018, centenari de l’Abat Oliba. 

La màgia continua amb el Parc del Castell de Montesquiu, un dels espais d’Osona que conserven la natura més salvatge gràcies a estar situat en una regió amb pocs habitants. Aprofita per fer excursions sota els faigs, caminar amb la teva família i amics i gaudir vora els meandres del Ter. Us esperem als espais naturals d’Osona!

Back To Top