skip to Main Content
El Consell Comarcal D’Osona Impulsa Un Joc Cultural Que Convida A Visitar 11 Museus De La Comarca

El Consell Comarcal d’Osona impulsa un joc cultural que convida a visitar 11 museus de la comarca

“El misteri del lladre de museus d’Osona’’ és un nou joc que s’ha estrenat aquest estiu i que té l’objectiu d’apropar els museus a famílies i joves des d’una visió global de comarca.

És una iniciativa conjunta entre Osona Turisme i l’àrea de Cultura del Consell Comarcal d’Osona, i que s’ha treballat de forma coordinada des del Consell Assessor de Museus d’Osona.

Els 11 museus d’Osona ofereixen de forma conjunta una nova proposta cultural i de lleure als seus visitants: convertir-se en investigadors i investigadores per resoldre el “Misteri del lladre de museus”. Es tracta d’un joc que planteja una sèrie de robatoris que s’han produït en els diferents espais que conformen la Xarxa de Museus d’Osona. Es desconeix la identitat del lladre i per això els visitants han de contribuir a identificar aquest individu, que s’ha batejat com “El Fantasma”.

Un quadern, en format paper que es troba en els diferents museus, acompanya als qui s’atreveixin a realitzar el joc durant la seva visita a tots els museus. Aquest suport ofereix les eines necessàries per resoldre els enigmes que es plantegen en cadascun dels museus. Una combinació entre jeroglífics, engranatges, dibuixos, encreuats, sopes de lletres o ”paraulògics” ens portaran a resoldre el misteri.

Aquesta iniciativa conjunta entre Osona Turisme i l’àrea de Cultura del Consell Comarcal d’Osona proposa una ruta per tota la comarca per poder visitar els museus d

el territori i conèixer el ventall de temàtiques que tracten. Així mateix, de retruc el visitant pot complementar l’excursió amb la descoberta d’altres indrets emblemàtics de la comarca i conèixer en detall el patrimoni, la història i les tradicions d’ “Osona, la Catalunya Autèntica”.

En finalitzar el joc, tots aquells investigadors que hagin trobat les respostes sobre la identitat de lladre, quines obres ha robat i on les ha amagat, rebran una recompensa.

Back To Top