El 16 i 17 de desembre Centelles es converteix en la capital de la tòfona
Durant tot el dissabte i diumenge fins al migdia Centelles serà el lloc ideal per a gaudir i conèixer aquesta delícia de la terra.
Entre les parades de la fira els visitants podran comprar tòfones i altres productes agroalimentaris i artesans derivats. La tòfona és un aliment força versàtil i amb un gust potent que ajuda a imprimir caràcter als nostres plats. Entre les diferents opcions que trobem tenim els embotits trufats, la sal amb tòfona, l’oli de tòfona, els formatges trufats o el paté de tòfona.
La fira serveix com a element de difusió de l’ús de la tòfona a la cuina, per això es duran a terme diferents tallers per ajudar-nos a introduir aquest aliment en els nostres plats i aprendre com treure’ns la por d’usar-lo. Sense oblidar el concurs de gossos tofonaires i les activitats infantils, que faran que els més petits de la casa s’introdueixin en la cultura de la tòfona.
A més, tant dissabte com diumenge de 14:00 a 16:00 podreu degustar una gran oferta de plats o menús amb tòfona que diferents restaurants de Centelles han preparat per a l’ocasió. Podreu trobar els plats al bar Cactus, Can Pequeño, El Portal, La Sagrera, El Secret, La Violeta, restaurant Via, Can Guixà, El Cau, La Barretina, el Racó del Pi i Sushi Osona.
Amb la col·laboració de: