skip to Main Content
On Anar

Descobreix la cervesa i els formatges artesans

La qualitat dels productes osonencs es veu reconeguda un cop més amb els premis World Cheese Awards, on dos formatges fets a Osona han estat escollits com uns dels millors del món.

Els productes fabricats a la comarca es produeixen utilitzant una matèria primera de la millor qualitat: la llet de cabra, vaca i ovella dels nostres animals. A més, la seva producció artesanal assegura que cada un d’ells està fet assegurant-ne la màxima qualitat. Si voleu conèixer com ho fan esteu de sort, ja que les dues formatgeries estan obertes al públic.

Situats al Lluçanès, Formatges Betara, és la que s’emporta més premis. Els seus propietaris, la família Berengueras, porten més de 20 anys elaborant formatges amb llet provinent de ramaderia ecològica. Són especialment reconeguts els seus formatges de cabra i ovella aquests són els que han rebut els premis principals: el formatge d’ovella pasteuritzat amb medalla de Super Or, el formatge d’ovella ecològic-orgànic, el formatge de cabra amb romaní, el formatge de cabra farcellet i el formatge de cabra amb pebre han rebut la medalla de Plata. Per últim el producte de cabra eco amb castanya eco, el formatge de cabra amb cervesa pasteuritzat i el formatge de cabra cremós pasteuritzat han guanyat la medalla de Bronze.

La formatgeria Betara, situada a Perafita, ofereix visites guiades per a conèixer el procés d’elaboració dels seus formatges. Consta de dues parts, la visita a l’eco granja, situada a Sant Boi del Lluçanès, on podreu familiaritzar-vos amb un dels pocs ramats ecològics de Catalunya i veure com és el procés d’obtenció de la llet i la feina de cura dels animals.

En la segona es pot observar com és el procés de producció del formatge en si: la preparació de la llet, la coagulació, el tractament de la quallada, l’emmotllament, el premsat, el salat, l’oreig i a maduració. Per visitar-los cal fer la reserva prèvia trucant al 93 888 08 52 o a través del web www.betara.cat.

Mas El Garet és l’altra formatgeria que ha aconseguit col·locar algun dels seus productes en la llista dels millors del món. En el seu cas són dos: el Garrotxa Ecològic amb medalla de Plata i el Garet Gran amb medalla de Bronze. Si voleu visitar-los, podreu conèixer la seva granja, d’on surt la llet amb la qual elaboraran els formatges, tots fets amb matèria primera de primera qualitat.

La visita també inclou l’explicació del procés d’elaboració de tots els seus formatges, a més, també aprendreu a maridar-los amb els vins o aliments més idonis. Si voleu visitar-los truqueu al  93 812 58 81 o envieu un correu a formatges@maselgaret.cat

tornar enrere

Back To Top