skip to Main Content
Divendres 18 De Maig Celebra El Dia Dels Museus A Osona

Divendres 18 de maig celebra el Dia dels Museus a Osona

A la nostra comarca, fins a 12 museus i espais culturals participen en els actes organitzats per promocionar els espais museístics i acostar la cultura als nostres ciutadans. 

Els espais que participen són el Monestir de Sant Pere de Casserres, el Museu del Ter, el Museu Episcopal de Vic, el Museu del Coure, el Camp de les Lloses, Museu de l’Art de la Pell, Museu Arqueològic de l’Esquerda, l’Espai Montseny, Xarxa de Patrimoni Rural Ecomuseu del Blat, Museu de la Torneria, Amics del Museu d’Osona i la Casa Museu Verdaguer. 

Tots els museus compten amb activitats especials per aquell dia i que en molts casos s’estenen al cap de setmana. El Monestir de Sant Pere de Casserres comença amb una jornada de portes obertes de 10 del matí a 17:30h i una visita comentada a les 12 del migdia del dia següent, 19 de maig. El Museu del Ter, per la seva banda, farà portes obertes de divendres a dilluns de 10 a 14 h i un parell d’activitats especials: el dissabte a les 11 del matí podeu gaudir d’una visita guiada “El canal industrial de Manlleu, la força de l’aigua”i el diumenge, 20 de maig a les 11.30h, la visita teatralitzada l’Esperit del Ter. 

El Museu Episcopal de Vic inicia el cap de setmana d’activitats amb una jornada de portes obertes divendres de 10 a 19h i que continua amb La Nit dels Museus – Música & Art al MEV de 20.30h a 23h, una nit màgica amb art, dansa i música. A més, el diumenge, 20 de maig

d’11 a 12.30h tindrà lloc l’activitat familiar “Déus, mòmies i faraons egipcis”. El dissabte podeu aprofitar i acostar-vos al Museu del Coure, on a les 10h hi ha una visita guiada gratuïta d’1 hora i mitja amb reserva prèvia al telèfon 93 859 56 37. 

Al Camp de les Lloses les activitats també inclouen als més petits amb una Trobada matinal

d’escoles de 9:30 a 12h, presentació de les joies del Dia Internacional de Museus 2018 i esmorzar amb pa romà de mató i espècies. El diumenge també organitzen l’activitat ”Eines o armes: aquesta és la qüestió. Dels romans al 1714” a les 11h. 

El divendres, el Museu de l’Art de la Pell també farà jornada de portes obertes de 10 a 13h i de 16 a 19h i dissabte de 20 a 22h participen en la Nit del Museus i organitzen l’activitat Art i literatura: Recorregut comentat de 20 min. Per conèixer el passat d’Osona, podeu acostar-vos al Museu Arqueològic de l’Esquerda el dijous, 17 de maig a les 18.30h fan la presentació de la Peça de l’any dels Amics dels Museus d’Osona i a les 19.30h visita comentada al jaciment arqueològic de l’Esquerda. Divendres a les 20h podreu gaudir de la presentació de l’exposició “La Marca Hispànica” i el dissabte 19 de maig, La Nit dels Museus, a les 20h s’inicia l’activitat “Any 1314: l’últim senyor de l’Esquerda”. Visita teatralitzada al jaciment arqueològic de l’Esquerda (amb reserva prèvia) i a les 21h l’actuació musical del grup MARTENS i piscolabis a la Placeta del Museu. A més, també podeu conèixer l’Espai Montseny a la seva jornada de portes obertes el diumenge de 10 a 14 h. 

A la Xarxa de Patrimoni Rural Ecomuseu del Blat divendres 18 i dissabte 19 de maig 11 a 13h fan la jornada de portes obertes al mas El Colomer de Taradell i al Museu de la Torneria, el divendres 18 de maig  de 9 a 13h i de 16 a 20h fan portes obertes. També podeu assistir la passejada històrica per Torelló i visita guiada al Museu de la Torneria diumenge a les 10h. A Amics dels Museus d’Osona, dijous, 17 de maig a les 18,30h, a la sala d’actes del

Museu Arqueològic de l’Esquerda de Roda de Ter fan una conferència de presentació de la peça de l’any, a càrrec de Maria Ocaña i Subirana, directora del Museu. 

Per últim, la Casa Museu Verdaguer comença divendres 18 de maig a les 15h les exposicions i espectacle:Mossèn Cinto i Jacint Verdaguer són el mateix? A les 20.30h el concert i maridatge gastronòmic: Olors de Vida i el dissabte 19 de maig a les 12h activitat sobre “El paper de Francesc Pelai Briz en la relació entre la Renaixença i el Felibritge”, a les 13h Pel·lícula documental: Maleïda, 1882, a les 17h. Festa popular, a les 19.30h. Acte solidari (sopar groc) i el diumenge 20 de maig de 10h-14h festa popular i a les 18h concert de la banda de l’EMVIC. 

Podeu consultar aquí tots els actes.

Back To Top