skip to Main Content

Descobriu El Món Medieval Al Museu Episcopal De Vic, Un Referent De Qualitat En L’oferta Cultural De Catalunya Amb 125 Anys D’existència

Descobriu el món medieval al Museu Episcopal de Vic, un referent de qualitat en l’oferta cultural de Catalunya amb 125 anys d’existència

 Situat al costat de la Catedral de Vic compta amb unes magnífiques instal·lacions, on s’exhibeixen unes 29.000 peces de pintura i escultura del romànic i el gòtic català, juntament amb unes destacades col·leccions d’arqueologia, orfebreria, forja, vidre, ceràmica, arts industrials i decoratives, teixit i indumentària litúrgica, entre moltes altres. Entre les seves obres mestres, sobresurten: la Majestat de Santa Maria de Lluçà, el Baldaquí de Ribes o el Davallament d’Erill la Vall, datades del segle XII.

 

Però quins són els orígens d’aquest emblemàtic Museu? Va ser inaugurat pel bisbe Josep Morgades i Gili, el 7 de juliol de 1891. Morgades va recollir l’esforç realitzat per un grup d’intel·lectuals i clergues de Vic de l’època de la Renaixença amb l’objectiu de recuperar el patrimoni artístic català. Des de llavors han passat 125 anys, durant els quals, el MEV ha consolidat la seva missió de conservar, estudiar, exhibir i difondre els seus fons de valor excepcional.

 

A banda de les seves col·leccions permanents, el Museu Episcopal de Vic, també acull un ampli ventall d’exposicions temporals, gràcies a la seva col·laboració en projectes de recerca amb universitats i institucions científiques. A més, al MEV podreu gaudir de conferències, visites guiades, recorreguts temàtics, tallers, cursos i activitats per a tots els públics. Entre les quals cal destacar: ‘descobriu el món medieval’, una activitat familiar, durant la qual, els més petits tindran l’oportunitat de conèixer l’art medieval, romànic i gòtic de la mà d’un educador del Museu. Tot un clàssic dels diumenges a les 11 h. Però, això no és tot; també podreu gaudir d’altres interessants visites com: el Cinema i art; la Literatura europea i patrimoni del MEV; una visió romànica + música, la dona a l’època medieval; entre moltes altres.

 

El MEV celebra els seus 125 anys amb una gran varietat d’actes commemoratius

 

A més, aquest Museu va complir 125 anys, el passat mes de juliol i com no podia ser menys, ho va celebrar amb  una jornada festiva de portes obertes, plena de sorpreses i activitats per a tots els públics. Durant tot el dia, hi va haver demostracions de combats medievals, el ball de l’Àliga i l’aligueta, activitats familiars, música medieval, etc. Però, això no es queda aquí al contrari; el MEV celebrarà aquesta efemèride amb diferents actes al llarg de tot l’any. Per això, els mesos vinents, realitzarà activitats especials centrades a obrir i donar a conèixer el museu a la societat, des d’exposicions, activitats, estudis que es combinaran amb activitats acadèmiques com una trobada de museus europeus. La filosofia de la celebració serà la voluntat d’oferir al gran públic una visió polièdrica del museu amb una mirada del segle XXI.

 

Una de les novetats, amb motiu d’aquest aniversari, ha consistit en l’estrena del nou web del MEV amb noves i interessants funcionalitats. El nou portal simplifica la navegació, s’adapta a tots els dispositius i formats existents i actualitza la imatge amb una estètica més moderna. A més, permet fer una visita virtual (Street View) per les sales del museu, incorpora l’apartat ‘El meu MEV’, en el qual, us podeu registrar i guardar les vostres obres preferides o crear els vostres propis recorreguts, etc.

 

En definitiva, amb una de les col·leccions d’art medieval més important del món, l’organització de conferències, visites, tallers, cursos…, es pot afirmar que el MEV és molt més que un museu. De fet, és tot un referent de qualitat en l’oferta cultural del nostre país.

 

 

Veniu a descobrir-lo i a gaudir-ne amb la campanya ‘Osona, la història continua’.

 

Back To Top