skip to Main Content

Vidrà

Vidrà

Vidrà és un municipi de poc més de 34 quilòmetres quadrats, format pel nucli de Vidrà, la Creu de l’Arç i el veïnat de Ciuret, i diferents cases de pagès. Al nord de la comarca d’Osona, a la qual pertany des de 1989, encara que, de fet, forma part de la província de Girona.

Envoltat per les muntanyes del Prepirineu, al nord (Serra de Milany i Santa Magdalena) i per la Serralada Transversal al sud-est (amb Cims de Puigsacalm, Puig Curull, Puig Tosell, Puig dels Llops i Puig de les Àguiles), el paisatge que s’ofereix des de Vidrà és impressionant.

El municipi compta amb una xarxa de carreteres rurals i camins ideals per a la pràctica de l’excursionisme i la bicicleta de muntanya. Tot el terme està inclòs dins el PEIN (pla d’espais d’interés natural) excepte els enclavaments de Vidrà, el veïnat de Ciuret, i part de Collfred (masia).

Pel que fa al patrimoni arquitectònic, a Vidrà hi trobem diverses ermites romàniques (Santa Margarida de Cabagès, Sant Bartomeu de Covildases, Santa Magdalena de Cambrils…), les restes del Castell de Milany, un pont medieval i sobretot les característiques masies, algunes amb arrels a la història del nostre país.

Més informació:
Ajuntament de Vidrà
Pl. Ajuntament, 2 – 17515 – Vidrà
Telèfon: 938 529 067
http://www.vidra.cat/

Vols conèixer el món del pastor i les ovelles, el món del ramader i les vaques, el procés d’elaboració dels embotits, o bé del pa cuit amb llenya acompanyat per una persona de Vidrà? La visita consta d’un audiovisual del procés d’elaboració dels productes artesanals alimentaris. Seguidament es fa una visita guiada pel poble i es visita el forner i l’explotació ramadera que s’hagi escollit on els seus protagonistes expliquen la seva feina. Si s’encarrega es pot fer un taller de pilotilles. Opció de fer un menú Vidrà Visita a qualsevol dels establiments de restauració amb reserva prèvia.

  • Durada: 2:30 a 3 hores
  • Número màxim i mínim per grup: 20 / 10 persones
  • Idiomes: Català, Castellà, Anglès
  • Preu aproximat: 50 € per 10 persones, 5 € addicionals per persona extra. Famílies amb nens fins a 12 anys aquests gratuït. Jubilats i grups escolars 10% de descompte.

tornar enrere

Back To Top