skip to Main Content

Rupit

Pont penjant de Rupit (Osona). Juny de 2020.

Situat al cor del Collsacabra i a l’extrem nord-oriental de la comarca d’Osona, el municipi de Rupit i Pruit està a cavall de les comarques de la Garrotxa i la Selva. Està format pel nucli de Rupit i un conjunt disseminat de masies, conegut amb el nom de Pruit, on encara la terra i el bestiar tenen una importància predominant.

Rupit, una joia del barroc rural al bell mig d’un paisatge imponent.

La majoria de les llindes de les cases del municipi daten de l’època barroca, període de màxima esplendor de Rupit.

Ara bé, a primer cop d’ull, el que més crida l’atenció del poble és la gran penya que el domina tot. Sembla ser que la roca és l’origen del nom de la població, ja que en llatí rupes és roca i és on s’hi va fer el castell, que data del segle X, al voltant del qual es van construir les primeres cases del poble.

L’incomparable entorn que ofereix la panoràmica del Collsacabra fa de Rupit un poble ben integrat en el paisatge.

Més informació:
Oficina de Turisme de Rupit
Pl. Major, 6
08569 Rupit i Pruit
Telèfon 938 522 922

Horari: Obert cada dia  de juny a octubre.
Dissabtes i ponts: de 10h a 17h
Entre setmana i diumenges: de 10h a 15h.

turisme@rupitpruit.cat
www.rupitpruit.cat

Visita guiada pels carrers del centre històric de Rupit on s’explica la seva història, anècdotes i llegendes.

  • Recorregut: Punt de sortida des de l’oficina de turisme, pont penjat, carrer Manyà, Carrer de l’església, església, Plaça Major, Carrer Palau, Carrer del Fossar, Plaça dels Cavallers, Carrer Coll del Castell i Carrer Bac de l’Era. Fi visita.
  • Durada: 1h
  • Preus: grup mínim de 20 persones o 60€ | grup màxim 40 persones / A partir de 20 persones 3€ per persona / menors de 9 anys gratuït

Reserva prèvia. Dates i hores segons disponibilitat del guia. Per reservar, contactar amb l’Oficina de Turisme de Rupit i Pruit – Telèfon 93 852 28 62 / 93 852 29 22 – turisme@rupitpruit.cat

tornar enrere

Back To Top