skip to Main Content

Alpens

Sant Pau de Colomer-0002 (1)

Alpens està situat al nord-oest de la comarca d’Osona, al Lluçanès, limitant amb el Ripollès pel municipi de les Llosses i al Berguedà per Borredà.

El municipi destaca principalment pels seus elements de forja. Passejant pels carrerons del seu nucli antic s’hi poden observar a cada porta o balconada algun detall fet de forja –com ara pica-portes, fanals, baranes o reixes-, majoritàriament del ferrer Joan Prat (1898-1985).

A més d’aquests elements, cal sumar també les escultures que llueixen en diferents punts del municipi convertint-lo en un museu a l’aire lliure. Aquestes són:

  • A l’entrada de la plaça Major escultura del Manelic (Joan Prat).
  • Al parc de l’entrada, escultura als donants de sang (Enric Pla).
  • Davant la Fàbrica Vella l’Arbre de Vulcano (obra col·lectiva dirigida per Miquel Xirau en la IX Trobada de Forjadors).
  • Al ramal, escultura al·legoria a la Colla dels Diables d’Alpens (obra col·lectiva dirigida per Miquel Xirau en la X Trobada Internacional de Forjadors).
  • Al Passeig de la carretera de Berga, escultura La Dansa Alpensina (obra col·lectiva dirigida per Miquel Xirau en la XI Trobada Internacional de Forjadors).

Altres llocs d’interès destacats d’Alpens són l’Església Parroquial de Santa Maria, un edifici barroc-neoclàssic molt modificat al llarg dels anys, i el santuari de Sant Pere de Serrallonga, un petit temple pre-romànic del segle IX.

Més informació:
Ajuntament d’Alpens
Plaça Major, 15 – 08587 Alpens
Tel. 93 857 80 75
www.alpens.cat
alpens@diba.cat

tornar enrere

Back To Top