skip to Main Content

Les Masies de Voltregà

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Les Masies de Voltregà té una extensió total de 22,2 km2 i el seu territori es reparteix entre els nuclis que l’integren: Vinyoles, La Gleva i d’altres que dia a dia van adquirint més importància: El Despujol, El Poble- Sec, Burrissola o Sant Miquel d’Ordeig. També formen part del municipi les nombroses masies que es troben disseminades al llarg del seu territori. Com a indrets més emblemàtics del municipi destaquen: el santuari de la Gleva, les ruïnes del Castell de Voltregà i l’església romànica de Vinyoles.

Ajuntament de Les Masies de Voltregà. Casa Forta el Despujol, Carretera C-17, 70.400, 08508 ,telf 938 57 00 28

www.lesmasiesdevoltrega.cat –masiesv@diba.cat

La Casa Museu del Voltreganès (situada a l’edifici de les antigues escoles comtes de Lacambra, dissenyat per l’arquitecte vigatà Josep Maria Pericas) és una col·lecció etnològica i de trobada sociocultural on es pot veure com vivien les persones de la comarca des de finals del segle XIX fins a mitjan segle XX. Per això diem que és un record viu d’Osona.

Un espai que reivindica la cultura, la memòria i les formes de vida del món rural tradicional.
La col·lecció detalla, amb molta proximitat i a partir dels objectes donats per les persones de l’entorn, una realitat que manté desperta la història i els orígens que ens han portat fins avui.

HORARIS
Adaptables, a concertar.
Telèfon 640654994.
www.cmv.cat
asc.queshipotfer@gmail.com
Passeig dels comtes de Lacambra, 3, 08508 Les Masies de Voltregà (Vinyoles), Barcelona

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VISITA GUIADA I PREU
3 €. Gratuït per als infants menors de deu anys. La visita sempre és guiada per una persona que ajuda a la interpretació de la col·lecció.

RUTES GUIADES PER CONCERTAR
– Complementàriament, a la visita de la col·lecció etnològica s’ofereix al visitant l’oportunitat de conèixer l’estada de Jacint Verdaguer al Voltreganès.
– Aprofundiment monogràfic sobre diferents oficis (com fer el matalàs, filar la llana, la llet i el formatge, l’elaboració del sabó, l’elaboració de l’oli de cop, etc.), dels quals es disposa d’un arxiu d’audiovisuals que poden acabar d’arrodonir la visita.
– Ruta dels llebrers.

ALTRA INFORMACIÓ D’INTERÈS

– Espai d’esbarjo a l’eixida i pati de la Casa Museu per celebrar-hi esdeveniments de caràcter cultural i social.
– Sala de cultura concebuda com un espai per acollir xerrades, conferències, debats, aplecs intergeneracionals i, sobretot, seguint el camí fressat per les impulsores i impulsors de la Casa Museu, exposicions artístiques de tota mena. La sala és oberta a tothom qui ho sol·liciti.

El Santuari
El Cafè d’en Lisardo
El Cenachero
El Got
El Rebost de la Gleva
Els Avets
L’Esquitx
La puça
Bar/restaurant El Santuari
Can Canal frankfurt
Cafeteria El Mussol C/Balmes, 87, baixos
Bar La Puça C/Sant Martí Xic, 6

Els Avets

Adreça: Àrea d’Autocaravanes de les Masies de Voltregà
Coordenades: 42º01’3″N 2º14’43”E

Places: 7

Serveis:

  • Presa d’aigua
  • Presa de llum
  • Desguàs d’aigües grises i negres
  • Zona de picnic

Tarifa: L’estada a l’àrea  són 3 euros.

Observacions: obert tot l’anyAl mateix aparcament hi ha la piscina municipal (oberta estiu de 9 a 20h i hivern de 7 a 22h), zona esportiva amb pistes de pàdel, camp de fútbol, pista multiesportiva, pistes de petanca i un bar.

Contacte: Ajuntament de Les Masies de Voltregà. Ctra. C-17z, Pk. 70,400 casa Forta el Despujol – 08508 Masies de Voltregà. Tel. 938 570 028 – www.lesmasiesdevoltrega.cat –masiesv@diba.cat

Les Masies de Voltregà
Les Masies de Voltregà
Back To Top