skip to Main Content

Torelló

El riu Ges ocupa el fons de la vall i a Torelló conflueix amb el riu Ter. La combinació d’un important patrimoni natural, cultural i històric arquitectònic fa de Torelló un nucli important. És una confluència de cultura, paisatge, tradició i innovació.

El terme on avui s’assenta el municipi de Torelló era poblat ja a l’època neolítica, com posen de manifest les tombes de les Serrasses.

El centre de Torelló presenta una doble vessant: per una banda la Plaça Vella com a barri antic remarcable, amb les seves porxades i cases antigues, i per l’altra, la Plaça Nova i l’Església de Sant Feliu aixecada el 1672 i amb pintures modernes de Joan Rifà. Hi ha el Santuari de Rocaprevera, des del qual es divisa una magnífica vista sobre la Plana de Vic, el Collsacabra i els Pirineus. Cal destacar tot el patrimoni associat als assentaments de l’època de la industrialització del Ter.

Nombroses activitats al llarg de l’any el converteixen en un municipi emprenedor: el Carnaval de Terra Endins, el Mercat del Trasto, el Festival Internacional de Cinema de Muntanya i Aventura, el Festus…

Més informació:
Ajuntament de Torelló 
Carrer Ges d’Avall, 5 – 08570 Torelló.
Tel. 93 859 10 50
Email: torello@ajtorello.cat
www.ajtorello.cat

Back To Top