skip to Main Content

Balenyà

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El municipi s’estén per la capçalera del riu Congost (afluent del Besòs), i s’enfila cap a la serralada de Ponent o del Puigsagordi i cap al nordest fins a tocar el restaurant les 4 carreteres.

Els Hostalets, nom amb què es coneix popularment, es va crear en un lloc estratègic, al capdamunt de l’antiga pujada de Pujolric o de Sant Antoni. Allà trobem la bifurcació del camí de la Cerdanya i el camí ral. Tots dos eren molt transitats per carreters i traginers.

A mitjans segle XVI s’hi va construir un hostal, molt concorregut per la seva situació, que va donar lloc a l’actual municipi, al costat de l’església de Sant Antoni i d’un hospital.

Les primeres notícies de la vila daten del 1551. Amb el temps, s’hi varen establir el ferrer, el fuster, etc. Però va ser l’any 1920 quan Hostalets de Balenyà va passar de 854 habitants fins a 1.217 el 1940.

En l’actualitat, la vila té un comerç ben assentat i en expansió. El polígon, amb indústries vàries, com ara fusteries, càrnies i d’embotits, dóna feina a molts habitants del municipi i de la comarca.

Ajuntament de Balenyà. Plaça Josep Espona S/N  – 08550 Balenyà. Tel. 93 889 83 85 – www.balenya.cat – balenya@diba.cat

Mercat setmanal: Dimecres i Dissabte

Gener: Dia 21,festa Major d’hivern Sant Fruitós.
Febrer – Març: Carnestoltes
Març – Abril: Dilluns de Pasqua Florida, Aplec dels Ous
Abril: Àpat popular i festa de Sant Jordi
Maig: Fira de la Cervesa i mostra d’entitats
Juny: Flama del Canigó i revetlla de Sant Joan
Juliol: Festes d’estiu- Sol Creixent
Agost: Dia 24, Festa Major d’Agost de Sant Bartomeu
Setembre: Aplec de Balenyà
Desembre – Gener: Festes d’Hivern  i Cavalcada de Reis

tornar enrere

Back To Top