skip to Main Content
Dels Ibers A L’actualitat: Osona Viu La Cultura

Dels ibers a l’actualitat: Osona viu la cultura

 De llavors ençà, Osona ha estat un territori que ha reflectit com cap la diversitat de les diferents èpoques que ha viscut Catalunya. Dels ibers, passant per romans i fins a l’actualitat, els tresors que reuneix la comarca són una perfecta ruta per a resseguir la història dels osonencs.

El trajecte comença fa més de 2.500 anys al poblat ibèric de L’Esquerda. En el jaciment es poden observar carrers, tallers i fortificacions ibèriques però també vestigis medievals, com l’església, la plaça o el cementiri. L’Esquerda no va ser l’únic record ibèric amb què compta la comarca, ja que també podem visitar la fortificació del Montgròs. Els romans, al seu torn, van deixar la seva empremta al jaciment romanorepublicà del Camp de les Lloses que podeu visitar per a conèixer com era la vida en un dels campaments militars que s’havien instal·lat al territori. 

Possiblement, però, va ser l’art romànic el que més va marcar la cultura i el paisatge osonenc. No en va des d’Osona Turisme us proposem 10 rutes del romànic diferents per tota la comarca, per a què veieu amb els vostres propis ulls aquestes meravelles. Entre els vora 90 edificis que compten, d’alguna o altra manera, amb elements romànics podem trobar monuments com el Castell dels Montcada a Vic, el campanar de l’església de Sant Genís de Taradell o l’església de Sant Vicenç de Torelló i el seu esplèndid campanar.

Però sens dubte la importància de la riquesa cultural d’Osona es posa de manifest amb una visita al Museu Episcopal de Vic, inaugurat el 1891 i que fa més de cent anys que difon el valor patrimonial de les diverses riqueses que en guarda. El museu conté tresors com el Baldaquí de Ribes, el Descendiment d’Erill la Vall o el portal de l’Església de Sant Martí de Malla.

Entre natura i gastronomia Osona us ofereix moltes opcions culturals per a què la visqueu en tota la seva esplendor. Viu la cultura a Osona, Viu Osona!

Back To Top