skip to Main Content
Connecta Amb La Natura Als Espais Naturals D’Osona

Connecta amb la natura als espais naturals d’Osona

Però el cap de setmana les coses canvien, el món s’atura i podem gaudir d’aquelles coses que més ens agraden: estar amb la nostra família, quedar amb els amics i sortir de la ciutat per retrobar-nos amb la natura. Poques coses són tan plaents com una caminada pels camins perduts d’algun bosc, admirar el paisatge des de dalt d’un cim o recórrer els racons secrets del territori. Tot això ho podeu trobar a la comarca d’Osona! Kilòmetres i kilòmetres d’espais naturals us esperen perquè pugueu descansar i connectar amb la natura.

Osona compta amb diferents espais protegits a causa de la riquesa dels seus ecosistemes: el Parc Natural del Montseny, el Parc del Castell de Montesquiu i l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona. El Parc Natural del Montseny està situat al massís més enlairat de la serralada Prelitoral catalana i ocupa una extensió de 30.120 hectàrees distribuïdes entre divuit municipis, dels quals tres, Viladrau, el Brull i Seva, formen part d’Osona. El parc rep un gran nombre de visitants, tant pel fàcil accés com per l’atractiu dels seus valors naturals i culturals.

El Parc del Castell de Montesquiu està situat al Bisaura, una zona poc habitada envoltada d’una natura en l’estat més pur. El principal atractiu del Bisaura resideix en la bellesa dels seus paisatges naturals, boscos plens de pi, de faig, de roures, el Parc del castell de Montesquiu o els prats verds on encara és possible dormir sota l’ombra d’un bon pi. Però si busqueu un espai natural impressionant i, sobretot, molt reconeixible, aquest és l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Aquest espai concorre entorn del pantà de Sau i la vall de Vilanova, amb una extensió de 8.370 hectàrees té com a qualitat haver mantingut l’harmonia entre les condicions naturals i la seva transformació per l’activitat humana. Aquest espai inclou tres parts físicament ben diferenciades: Les Guilleries, Savassona i el Collsacabra. Destaca el paisatge configurat per formacions boscoses esquitxades per prats i conreus, les emergents cingleres de roca nua i el pantà de Sau amb la seva àrea d’influència.

Més enllà dels diversos espais naturals, la comarca d’Osona és reconeixible per la boirosa Plana de Vic, verda a la primavera i daurada pel cereal a l’estiu, esquitxada de múltiples turons i ondulacions i perfecta per fer suaus excursions amb la canalla. Sigui quin sigui el vostre pla, Osona us rebrà de les millors maneres!

Back To Top