skip to Main Content
Coneixeu Les Begudes Més Típiques De La Nostra Comarca? Les Descobrim Amb ‘Tasta Osona’

Coneixeu les begudes més típiques de la nostra comarca? Les descobrim amb ‘Tasta Osona’

En primer lloc, destacarem un clàssic amb molts seguidors: la cervesa. A Osona, gràcies a la Companyia Cervesera del Montseny, reconeguda com a millor companyia cervesera del 2016 i amb múltiples reconeixements als seus productes; pots tastar un ampli ventall d’exquisides varietats ecològiques. Entre les quals, sobresurten: la cervesa de tipus “Iber Ale”, rossa i d’alta fermentació, que s’elabora a partir d’aigua del Montseny, amb maltes i llúpols provinents de l’agricultura ecològica; la de blat, malta, negra, de castanya, de brandi i un llarg etcètera. En aquest context, cal destacar que amb motiu del seu 10è aniversari han llançat al mercat una nova proposta per celebrar-ho: la cervesa Florale, elaboradaamb ingredients tan originals com els pètals de rosa i hibisc. El resultat és el d’una cervesa àcida amb un punt de cítric, seca i com el seu nom indica, floral. Tota una delícia!

A Cerveses Ausesken, també podreu gaudir de les millors cervesesblanques, torrades i sensegluten. Us recomanem visitar-los, si sou amants de les cerveses artesanes de tipus “Ale” d’alta fermentació; doncs, són la seva especialitat. Demaneu tastar les seves varietats elaborades a partir de malta d’ordi i de blat cru conreat a Osona. El seu saborós gust, el seu color bronze i la seva aroma cítrica, us seduirà.

Altra beguda molt típica a la nostra taula és el vi. Sabies que a finals del segle XIX, a Osona es produïa vi a tota la comarca fins a l’arribada de la fil·loxera? Afortunadament, aquests darrers anys, s’ha anat recuperant la tradició vitivinícola, gràcies a la Masia Vila-rasa de Taradell, on es conrea la vinya i s’elabora un saborós vi negre, fruit del cupatge dels raïms de dues varietats de ceps: el Pinot negre i el Merlot.

Però això no és tot. A la nostra comarca, també podem assaborir excel·lents licors. Gràcies a les destil·leries Bosch encara podem gaudir de l’autèntica ratafia catalana amb Denominació Geogràfica. Aquest tradicional licor s’obté a partir de la maceració de nous verdes, fruitesi herbes aromàtiques amb alcohol,principalment aiguardent o anís. La varietat ques’elabora a Osona conté, entre altres,plantes aromàtiques i fruites de la nostracomarca, les quals es cullen per produiraquesta beguda tan apreciada coma aperitiu o per acompanyar les postres. En aquesta mateixa línia, cal destacar Aromes de Rupit, un licor tradicional d’herbes aromàtiques i taronja també produït per les mans expertes dels professionals de destil·leries Bosch. Es caracteritza per tenir una graduació alcohòlica de 24º i presenta propietats digestives, gràcies a la menta i la taronja que li atorguen una aroma contrastada i penetrant.

Finalment, després d’un àpat contundent res millor per fer la digestió que una bona infusió. Us recomanem visitar l’Herbolari de Sau, on trobareu infusions que incorporen a la seva fórmula plantes aromàtiques i medicinals recol·lectades a Osona com: la marialluïsa, la menta piperita, el fonoll, el poliol, l’alfàbrega, la sajolida, el marduix i la tarongina.

Veniu a descobrir i assaborir les begudes més típiques de la nostra comarca amb ‘Tasta Osona’. Tot un plaer!

Back To Top