skip to Main Content
Coneixes La Nova Campanya ‘Osona, Camins D’art’? Descobreix El Vessant Més Cultural I Històric D’aquesta Comarca

Coneixes la nova campanya ‘Osona, camins d’art’? Descobreix el vessant més cultural i històric d’aquesta comarca

 

  • El patrimoni històric d’Osona, on s’inclouen els jaciments ibers, les rutes d’art romànic, museus i centres d’interpretació com: la Casa Museu Verdaguer, l’Espai Montseny, el Centre d’Interpretació del Camp de les Lloses, el Monestir de Sant Pere de Casserres, el Museu del Ter, el Museu Arqueològic de l’Esquerda, el Museu d’Art de la Pell, el Museu Episcopal de Vic, el Museu de la Torneria, el Museu del Coure o el Centre d’Interpretació de l’Espai Rocaguinarda d’Olost, sobre la figura del bandoler Perot Rocaguinarda;  a tots ells amb motiu del Dia Internacional dels Museus, el proper 18 de maig, podreu gaudir de tota una sèrie d’activitats especials;rutes literàries centrades en dos grans poetes: Jacint Verdaguer i Miquel Martí i Pol, i tot un conjunt de monuments d’interès com: el Monestir de Sant Pere de Casserres a Les Masies de Roda, el Monestir de Santa Maria de Lluçà, el Castell de Montesquiu, la Catedral i el Temple Romà de Vic i l’Ermita de Sant Sebastià. Tots ells ofereixen una sèrie d’activitats al públic interessat a visitar-los i conèixer la seva història i els orígens de la nostra cultura. Com per exemple: la visita comentada al Museu de l’Esquerda de Roda de Ter; visites guiades a l’església de Sant Esteve  de Tavèrnoles; ruta guiada a la Casa Museu Verdaguer; visites organitzades del Museu del Ter: “Diumenges a la vora del Ter: la colònia Rusiñol, Observació d’ocells de riu, la colònia tèxtil de Borgonyà, De peus al riu”; visites guiades al centre històric de Vic; visita per la ruta modernista, noucentista i de Miquel Pallàs a Sant Julià de Vilatorta; conèixer el Monestir de Sant Pere de Casserres, un dels monestirs més importants de l´arquitectura romànica catalana; la visita guiada per la ruta del camp d’aviació de Sant Julià de Vilatorta, etc. Totes aquestes propostes són un reflex de la riquesa monumental i històrica d’Osona, on han tingut origen les tradicions i costums més arrelats a la seva població. 

  • La creació artística més variada, expressada en forma de concerts, representacions teatrals, exposicions, etc. En aquests moments, Osona ja ha programat una àmplia oferta d’activitats culturals de qualitat, prevista pels mesos de maig i juny que la situen com referent cultural. Una mostra d’això, en primer lloc, és la distinció de Vic com a Capital de la Cultura Catalana (VCCC 2016), que ha esdevingut un gran aparador al món de les referències culturals catalanes. Els mesos de maig i juny concentren una gran varietat d’activitats vinculades especialment al disseny i l’escultura, respectivament. En aquest marc, cal destacar l’exposició ‘116 anys de pintura catalana’ al Museu Episcopal de Vic, on fins al 25 de juny, podreu gaudir d’autèntiques joies dels artistes catalans més representatius: Ramon Casas; Santiago Rusiñol; Joaquim Sunyer; Salvador Dalí; Joan Miró; Joan Brossa; Antoni Tàpies; Miquel Barceló; entre molts altres.

 

Ara bé, l’oferta cultural s’amplia al llarg de tot el territori osonenc amb tot un seguit d’activitats: 1r Festival Internacional de Màgia de Tona (del 6 al 8 de maig); representacions teatrals de reconegut èxit com: “Don Joan” de Molière amb Julio Manrique al Centre d’Arts Escèniques d’Osona (8 de maig), “Madame Butterfly” a Vic a l’Atlàntida Centre Arts Escèniques (15 de maig), “Dona no reeducable” a Torelló (21 de maig); Representació de “Colometa”, adaptació de Joan Ollé a Vic (21 de maig), “Panorama des del pont” d’Arthur Miller al Centre d’Arts Escèniques d’Osona (22 de maig); 18è Festival de Jazz a Vic (del 5 al 15 de maig); 13a Mostra d’Entitats i Músiques de Vic (7 de maig); 3a caminada gastronòmica de 12 km camí Vora Ter-Manlleu (8 de maig); Quinzena Literària Verdaguer, dedicada enguany a la figura de Ramon Llull (Del 17 de maig al 5 de juny); Fira de la ceràmica i Terrissa El TupíSant Julià de Vilatorta (21 de maig); Mercat del Llibre Vell de poesia a la Casa Museu Verdaguer (22 de maig); I Simposi Internacional de Focs a la Mediterrània (27 i 28 de maig), Trobada de Gospel al Centre d’Arts Escèniques d’Osona (28 de maig); Trobada de gegants i capgrossos a Vic (4 de juny).

Finalment, també cal tenir present, la importància del teixit associatiu d’Osona ben viu i actiu, encarregat d’organitzar una gran varietat d’actes ben arrelats a la comarca. Destaquem: les Caramelles del Roser de Sant Joan de Vilatorta, recentment, distingides amb la Creu de Sant Jordi o la Cobla Lluïsos de Taradell amb més de 125 anys d’història. Sens dubte, aquestes propostes transmeten la imatge d’una Osona viva, en constant ebullició i rica en manifestacions culturals i artístiques.

Osona traspua cultura i història; vine a descobrir-ho amb la campanya ‘Osona, camins d’art’. Properament, us anirem informant de les activitats més destacades.

 

 

 

 

Back To Top