skip to Main Content
Augmenta L’ocupació Turística A Osona Durant Els Mesos D’estiu

Augmenta l’ocupació turística a Osona durant els mesos d’estiu

Les dades s’extreuen dels informes flaix de juny, juliol i agost del 2019, un treball elaborat pel Laboratori de Turisme de Diputació de Barcelona on s’analitza l’ocupació en els establiments d’allotjament de la província de Barcelona sense tenir en compte la ciutat de Barcelona.

Segons aquestes dades, el turisme ha tingut un estiu positiu a Osona, en termes generals. En l’informe del mes d’agost, el turismo rural aconsegueix l’ocupació més alta de la província de Barcelona durant la segona quinzena. Tot i el descens d’ocupació que es mostrava en l’informe de la primera quinzena del mes de juny, l’ocupació en turisme rural ha augmentat durant la resta d’estiu en relació al mateix període del 2019. En l’informe del mes de juliol es va registrar una ocupació del 64,4% i un creixement interanual del 13,1%, pel que fa del mes d’agost, s’ha registrat una ocupació del 74,5% i un creixement del 9,8% respecte del 2018. Durant la segona quinzena d’agost Osona ha estat la comarca amb una ocupació més alta (74,3%), reemplaçant el Berguedà, que ocupava el primer lloc en el rànquing la quinzena anterior.

Les pernoctacions en establiments hotelers també creixen a Osona, aconseguint una ocupació d’entre el 49% i el 60% durant els mesos d’estiu. La comarca va presentar un petit decreixement interanual el mes de juliol (1%), però és compensat amb el creixement d’ocupació del juny (+7,1%) i agost (+5,1%).

Pel que fa a l’ocupació en càmpings no es disposen de dades concretes de la comarca, però si a nivell de la marca turística Paisatges Barcelona (de la qual en formen part les comarques de l’Anoia, el Bages, el Moianès i Osona), on les ocupacions més altes s’assoleixen durant el mes d’agost amb un 66,6% i un creixement interanual del 20%, amb un comportament molt positiu durant els mesos d’estiu.

El sector que concentra una ocupació més gran a Osona continua sent el del turisme rural, destacant que Osona és la comarca amb major volum d’oferta de turisme rural de la marca Paisatges de Barcelona i la segona de la província de Barcelona, suposant el 23% del total de places de la província.

Back To Top