skip to Main Content
Assaboreix I Experimenta Amb Els Cinc Sentits Amb La Nova Campanya, ‘Tasta Osona’

Assaboreix i experimenta amb els cinc sentits amb la nova campanya, ‘Tasta Osona’

Una de les característiques d’aquesta comarca és el seu ric patrimoni gastronòmic i el seu important teixit productiu entorn dels productes locals. Des dels coneguts embotits fins a infusions amb herbes aromàtiques, passant per l’ampli ventall de formatges, el pa de pessic de Vic, la tòfona negra, la castanya de Viladrau, la recuperació de blats antics i de varietats autòctones d’horta, el pa d’Osona, entre molts altres formen part de l’ampli ventall d’exquisideses osonenques.

A Osona encara és possible delectar-se amb productes de proximitat, elaborats de forma artesanal que ens permeten gaudir de sabors molt autèntics, translladant-nos a la nostra infància. En aquest sentit, cal destacar la important tasca del col·lectiu Osona Terra, una associació de pagesos i artesans que treballen per enfortir la imatge d’Osona com a terra de gastronomia. Actualment, està integrada per 15 productors que busquen promoure l’excel·lència i l’autenticitat dels productes artesanals.

A banda d’assaborir els productes més autèntics, amb ‘Tasta Osona’ també, volem que experimenteu i visqueu experiències úniques amb la parella, la família o els amics. Som conscients de l’evolució que està vivint el sector turístic cap a l’anomenat turisme experiencial. Per això, a Osona us oferim tota una sèrie d’activitats, en les quals, podreu conèixer els productes més típics de la comarca, compartint bons moments i experiències inoblidables. A través de la iniciativa Fet a Osona’, us proposem visitar diverses empreses agroalimentàries, on descobrireu de primera mà i participareu de forma activa en l’elaboració de productes característics de la comarca com: els embotits, els formatges, la cervesa, la ratafia, mentre gaudiu d’entorns naturals, en els quals, podreu veure i tocar diversos animals de granja. Sens dubte, una experiència inoblidable que gaudireu amb els cinc sentits!

Finalment, els amfitrions de l’exquisida gastronomia d’Osona són els seus restaurants. La nostra comarca compta amb un ampli ventall d’establiments que sedueixen els visitants amb plats de gran qualitat. En aquest sentit, cal destacar Can Jubany de Calldetenes i la Fonda Sala d’Olost que compten amb la més alta distinció gastronòmica: les Estrelles Michelin. D’altra banda, també cal esmentar a Ca L’Ignasi de Cantonigròs que forma part del col·lectiu Slow Food Km 0, per la seva aposta per una alimentació més sana i plaent, a base de productes sans i de temporada. A més, actualment, hi ha dos col·lectius que treballen en la promoció de la restauració de la nostra comarca: el Gremi d’Hostaleria d’Osona i Osona Cuina, que compta amb 18 establiments i s’encarrega d’organitzar activitats anuals com la celebració del Dijous Llarder a Vic i diferents sopars gastronòmics centrats en productes estrella d’Osona com: el porc, la tòfona, les patates del bufet o les mongetes del Collsacabra, entre molts altres.

 

En definitiva, amb la nova campanya ‘Tasta Osona’ podràs assaborir l’essència gastronòmica de la comarca i compartir extraordinàries experiències amb tota la família!

Back To Top