Coneixes la campanya ‘Osona. Som Gastronomia’? Descobreix-la i assaboreix l’essència d’aquesta comarca
L’essència de la cuina d’Osona es resumeix amb la frase: de la terra a la taula. De fet, els productes de proximitat són els protagonistes al 100% d’aquesta gastronomia. El fuet i la llonganissa de Vic són els més famosos d’una família que també acull productes com la botifarra, el bisbe, la somalla, el fuet, la baiona… Tots ells fan les delícies dels osonencs/ques i els visitants.
En aquesta línia d’exquisideses osonenques, no podem deixar de banda altres productes elaborats per artesans que estimen la terra i en saben extreure el millor com són: els formatges i làctics, la pastisseria, el pa d’Osona o el de pessic de Vic, les infusions amb herbes aromàtiques, la cervesa, la recuperació de blats antics i de varietats autòctones d’horta, els provinents del cor dels nostres boscos com: els bolets i la tòfona negra, entre molts altres.
El pes de la gastronomia osonenca és tan significatiu que moltes activitats i festes se celebren al voltant de la seva cuina. Com per exemple: el Dijous llarder a Vic (4 de febrer), amb motiu del Carnestoltes; les II Jornades de la tòfona del Collsacabra al restaurant Ca l’Ignasi de Cantonigròs (dissabtes 6 i 20 de febrer), aquesta activitat s’iniciarà amb un passeig pel bosc per ‘caçar’ tòfones salvatges, acompanyats d’un expert tofonaire i el seu gos. Tot seguit, es realitzarà un dinar a l’espai Ca La Laia i a la tarda, tindrà lloc el taller: ‘Cuinar amb tòfona sense por’, a càrrec del mateix Ignasi Camps. La jornada finalitzarà amb un sopar degustació, on la tòfona serà la protagonista, al restaurant Ca l’Ignasi; el Mercat del Ram de Vic (del 18 al 20 de març), on trobareu l’Espai Terra i Cuina amb productes de proximitat i el Lactium, la fira del formatge artesà; el tradicional Aplec dels Ous a Balenyà (28 de març), durant el qual, se sortejaran ous, coques, fuets, llonganisses, espatlles, pernils i també tindrà lloc, una Fira de productes artesans i ecològics per tal de promocionar els productes locals i propers.
Altra manera de descobrir la gastronomia osonenca, és visitant els seus mercats setmanals i les diverses empreses agroalimentàries de la zona. La millor manera de conèixer amb tota la família, els processos de producció; participar en tallers i degustar els productes de la terra.
Si vols tastar l’essència de la cuina tradicional catalana, vine amb tota la família a gaudir de la nova campanya: ‘Osona. Som Gastronomia’. Sedueix el teu paladar amb una exquisida gastronomia de sabors integrats. T’encantarà!
En aquesta línia d’exquisideses osonenques, no podem deixar de banda altres productes elaborats per artesans que estimen la terra i en saben extreure el millor com són: els formatges i làctics, la pastisseria, el pa d’Osona o el de pessic de Vic, les infusions amb herbes aromàtiques, la cervesa, la recuperació de blats antics i de varietats autòctones d’horta, els provinents del cor dels nostres boscos com: els bolets i la tòfona negra, entre molts altres.
El pes de la gastronomia osonenca és tan significatiu que moltes activitats i festes se celebren al voltant de la seva cuina. Com per exemple: el Dijous llarder a Vic (4 de febrer), amb motiu del Carnestoltes; les II Jornades de la tòfona del Collsacabra al restaurant Ca l’Ignasi de Cantonigròs (dissabtes 6 i 20 de febrer), aquesta activitat s’iniciarà amb un passeig pel bosc per ‘caçar’ tòfones salvatges, acompanyats d’un expert tofonaire i el seu gos. Tot seguit, es realitzarà un dinar a l’espai Ca La Laia i a la tarda, tindrà lloc el taller: ‘Cuinar amb tòfona sense por’, a càrrec del mateix Ignasi Camps. La jornada finalitzarà amb un sopar degustació, on la tòfona serà la protagonista, al restaurant Ca l’Ignasi; el Mercat del Ram de Vic (del 18 al 20 de març), on trobareu l’Espai Terra i Cuina amb productes de proximitat i el Lactium, la fira del formatge artesà; el tradicional Aplec dels Ous a Balenyà (28 de març), durant el qual, se sortejaran ous, coques, fuets, llonganisses, espatlles, pernils i també tindrà lloc, una Fira de productes artesans i ecològics per tal de promocionar els productes locals i propers.
Altra manera de descobrir la gastronomia osonenca, és visitant els seus mercats setmanals i les diverses empreses agroalimentàries de la zona. La millor manera de conèixer amb tota la família, els processos de producció; participar en tallers i degustar els productes de la terra.
Si vols tastar l’essència de la cuina tradicional catalana, vine amb tota la família a gaudir de la nova campanya: ‘Osona. Som Gastronomia’. Sedueix el teu paladar amb una exquisida gastronomia de sabors integrats. T’encantarà!