skip to Main Content
Vols Gaudir Del Carnestoltes Osonenc Per Excel·lència? Vine Al Carnaval 

De Terra Endins De Torelló

Vols gaudir del Carnestoltes osonenc per excel·lència? Vine al Carnaval de Terra Endins de Torelló

El Carnaval arrenca amb el cop d’estat del rei Carnestoltes, que acostuma a ser una setmana abans de l’inici de la festa. A partir d’aquest moment, el nou rei s’apodera del govern i, després d’escenificar el Ball del Banyut, dóna per iniciada una celebració participativa i multitudinària.

Seguidament, el dijous 4 de febrer, serà el torn del Carnaval de la Gent Gran i l’escenificació sexual del ‘Pullasso’. El divendres 5, serà el moment d’una rua d’inversió de sexes anomenada: Rua de les Senyoretes i els Homenots. Per tant, la diversió, la gresca i la xerinola seran les protagonistes. El dissabte 6 de febrer a les 18 h, tindrà lloc un dels moments més esperats: la Gran Rua del 38è Carnaval de Terra Endins que començarà a la plaça de la Sardana i acabarà a la plaça Joanot Martorell. A més, a partir de les 23 h, es podrà gaudir del Ball de Carnaval i del lliurament de premis a les carrosses millor guarnides. Ara bé, aquí no s’acaba tot. El diumenge serà el torn del Carnaval infantil i finalment, dimecres 10 de febrer, es posarà punt final al Carnestoltes amb l’enterrament de la sardina.

El Carnaval de Terra Endins de Torelló és una de les festes més esperada i apreciada d’aquesta vila. És fruit del desig, l’empenta i la il·lusió d’un bon grapat de persones. Des dels carrossaires fins als botiguers que dediquen hores, nits i caps de setmana a cada carrossa. De fet, ja els mesos abans del Carnaval, els grups de carrossaires comparteixen espai, es deixen estris i materials o s’espien detalls. En definitiva, treballen a l’uníson per assolir un mateix objectiu: sortir un dissabte a la tarda l’any a fer la rua. Per tot plegat, aquest Carnestoltes s’ha convertit en un dels més importants d’Osona i alhora, en un dels més reconeguts a la Catalunya Central.

Sens dubte, el Carnaval de Terra Endins de Torelló no es pot explicar, s’ha de viure. Agafa la teva disfressa i vine! T’hi esperem.

Més informació en aquest enllaç.
Back To Top