skip to Main Content
Descobreix La 12a Fira De La Tòfona A Centelles

Descobreix la 12a Fira de la Tòfona a Centelles

Gastronomia, conferències, concursos i molt més a la Fira de la Tòfona

Tothom coneix la tòfona, un aliment molt apreciat per la gastronomia que es forma sota terra. La manera de caçar-les és mitjançant gossos tofonaires, que han estat entrenats per cercar aquest fong.

Banner de la 12a Fira de la Tòfona

A Osona es collien tòfones des de l’any 1675

No hi ha cap dubte que a la comarca d’Osona hi ha una gran tradició en vers a les tòfones. Es té constància de què es collien des de l’any 1675, data en què s’enviava aquest producte des de Vic fins a Barcelona, essent dels primers negociants d’aquest aliment.

Centelles és terra de bruixes, on la tòfona ha estat sempre la protagonista

Només cal visitar Centelles perquè els veïns us  expliquin la infinitat de llegendes que s’han expandit sobre les tòfones. Es diu que, a causa de les grans qualitats culinàries, aquests fongs també s’utilitzaven per fer ungüents i pocions màgiques.

A la Fira de la Tòfona podràs aprendre i tastar mentre et diverteixes

La Fira de la Tòfona és un gran esdeveniment que se celebra a Centelles, on es realitzen diversos tallers per treure el màxim de suc d’ aquest fong i com el podem incorporar a les nostres receptes nadalenques. També podràs tastar el producte acompanyat de reconeguts cuiners i productors de tòfona.

Et perdràs aquest gran esdeveniment? Consulta el programa de la Fira de la Tòfona i reserva’t els dies 14 i 15 de desembre!

 

Back To Top