skip to Main Content

Lluçanès

sta-maria-lluça-2

Amb el seu paisatge, camins, patrimoni i pobles és un territori ideal per realitzar tot tipus de rutes a peu o amb bicicleta. Apartat dels grans centres urbans, el Lluçanès manté avui l’encant discret i amagat del món rural. Paisatge, art i gastronomia de primera fila s’uneixen en aquest altiplà. L’herència de l’activitat ramadera ha lliurat als temps actuals elements arquitectònics i patrimonials de gran valor històric i cultural, així com diferents senders per a la transhumància.

El Lluçanès està esquitxat de masies amb molta història, com el Vilar, de molins, pallisses i teuleries que convertien les cases mons autosuficients, de pobles vius amb l’aire de fa segles, com Alpens, Sant Feliu Sasserra o Sant Boi, però també d’algun d’abandonat, com Salselles. El patrimoni del Lluçanès inclou retaules, ceràmica, esmalts, forja, llindes, pedrissos i molts d’intangibles: les llegendes, les cançons i el folklore.

A més, la situació i ubicació del Lluçanès el converteix en un mirador magnífic a totes les vessants regalant-nos unes postals impagables. Una llista de tretze punts elevats i miradors- un per municipi- configuren els Miradors del Lluçanès, accessibles en vehicle excepte un. A part d’aquests, existeixen molts d’altres punts on poder gaudir d’unes vistes extraordinàries del Lluçanès, així com albirar massissos tan emblemàtics com el de Montserrat, el del Montseny, el del Pedraforca, o els Pirineus Orientals.

LLUÇANÈS TURISME
http://www.turisme.llucanes.cat/turisme/

CONSORCI DEL LLUÇANÈS
C/Vell, 3 – 08515 – Santa Creu de Jutglar
Telèfon: 93.888.00.50
Email: consorci@llucanes.cat
http://www.consorci.llucanes.cat

OFICINA DE TURISME DE PRATS DE LLUÇANÈS
Cal Bach – Passeig del Lluçanès, s/n – 08513 Prats del Lluçanès
Telèfon: 93.856.01.00 –
Email: turisme@pratsdelllucanes.cat
http://www.pratsdellucanes.cat

tornar enrere

Back To Top