skip to Main Content

Lluçanès

SANTA CREU DE JUTGLAR-0003

Amb el seu paisatge, camins, patrimoni i pobles és un territori ideal per realitzar tot tipus de rutes a peu o amb bicicleta. Apartat dels grans centres urbans, el Lluçanès manté avui l’encant discret i amagat del món rural. Paisatge, art i gastronomia de primera fila s’uneixen en aquest altiplà. L’herència de l’activitat ramadera ha lliurat als temps actuals elements arquitectònics i patrimonials de gran valor històric i cultural, així com diferents senders per a la transhumància.

El Lluçanès està esquitxat de masies amb molta història, com el Vilar, de molins, pallisses i teuleries que convertien les cases mons autosuficients, de pobles vius amb l’aire de fa segles, com Alpens, Sant Feliu Sasserra o Sant Boi, però també d’algun d’abandonat, com Salselles. El patrimoni del Lluçanès inclou retaules, ceràmica, esmalts, forja, llindes, pedrissos i molts d’intangibles: les llegendes, les cançons i el folklore.

A més, la situació i ubicació del Lluçanès el converteix en un mirador magnífic a totes les vessants regalant-nos unes postals impagables. Una llista de tretze punts elevats i miradors- un per municipi- configuren els Miradors del Lluçanès, accessibles en vehicle excepte un. A part d’aquests, existeixen molts d’altres punts on poder gaudir d’unes vistes extraordinàries del Lluçanès, així com albirar massissos tan emblemàtics com el de Montserrat, el del Montseny, el del Pedraforca, o els Pirineus Orientals.

Consulta AQUÍ, el catàleg de turisme del Lluçanès

 

Els municipis que conformen el Lluçanès per part de la comarca d’Osona són: Alpens, Lluçà, Olost, Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu de Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Martí d’Albars i Sobremunt.

CONSORCI DEL LLUÇANÈS
C/Vell, 3 – 08515 – Santa Creu de Jutglar
Telèfon: 93.888.00.50
Email: turisme@consorci.llucanes.cat

www.turisme.llucanes.cat

tornar enrere

Back To Top