skip to Main Content

Lluçanès

SANTA CREU DE JUTGLAR-0003

Amb el seu paisatge, camins, patrimoni i pobles és un territori ideal per realitzar tot tipus de rutes a peu o amb bicicleta. Apartat dels grans centres urbans, el Lluçanès manté avui l’encant discret i amagat del món rural. Paisatge, art i gastronomia de primera fila s’uneixen en aquest altiplà. L’herència de l’activitat ramadera ha lliurat als temps actuals elements arquitectònics i patrimonials de gran valor històric i cultural, així com diferents senders per a la transhumància.

El Lluçanès està esquitxat de masies amb molta història, com el Vilar, de molins, pallisses i teuleries que convertien les cases mons autosuficients, de pobles vius amb l’aire de fa segles, com Alpens, Sant Feliu Sasserra o Sant Boi, però també d’algun d’abandonat, com Salselles. El patrimoni del Lluçanès inclou retaules, ceràmica, esmalts, forja, llindes, pedrissos i molts d’intangibles: les llegendes, les cançons i el folklore.

El Romànic va deixar una empremta important en el territori, fruit d’aquesta empremta trobem les joies del romànic del Lluçanès. Un recorregut pels principals elements culturals amb les característiques de l’art romànic. En la seva gran majoria, esglésies que conserven la puresa arquitectònica del medieval: capelles amb volta de canó, portalades amb capitells, arcuacions llombardes, pedres ben treballades amb juntes de calç, absis semicirculars i campanars d’espadanya…

A més, la situació i ubicació del Lluçanès el converteix en un mirador magnífic a totes les vessants regalant-nos unes postals impagables. Una llista de tretze punts elevats i miradors- un per municipi- configuren els Miradors del Lluçanès, accessibles en vehicle excepte un. A part d’aquests, existeixen molts d’altres punts on poder gaudir d’unes vistes extraordinàries del Lluçanès, així com albirar massissos tan emblemàtics com el de Montserrat, el del Montseny, el del Pedraforca, o els Pirineus Orientals.

Gaudiràs d’espais de gran valor paisatgístic, ajuda’ns a respectar-los! Et recomanem portar prismàtics que et permetran veure més enllà.

Consulta AQUÍ, el catàleg de turisme del Lluçanès

Consulta AQUÍ el fulletó de les Joies del Romànic del Lluçanès

Consulta AQUÍ el fulletó dels Miradors del lluçanès

CONSORCI DEL LLUÇANÈS
C/Vell, 3 – 08515 – Santa Creu de Jutglar
Telèfon: 93.888.00.50
Email: turisme@consorci.llucanes.cat

www.turisme.llucanes.cat

tornar enrere

Back To Top