skip to Main Content
Vols Tastar Productes De Qualitat I De Proximitat? Vine A Conèixer La Campanya ‘Osona. Som Gastronomia’

Vols tastar productes de qualitat i de proximitat? Vine a conèixer la campanya ‘Osona. Som Gastronomia’

Des dels coneguts embotits fins a infusions amb herbes aromàtiques, passant per l’ampli ventall de productes làctics, el pa de pessic de Vic, la tòfona negra, la recuperació de blats antics i de varietats autòctones d’horta, el pa d’Osona, entre molts altres formen part de l’ampli ventall d’exquisideses osonenques.



Sens dubte, a Osona podràs assaborir excel·lents productes de proximitat, gràcies al teixit d’empreses agroalimentàries que mantenen una producció local variada i de qualitat. A aquesta comarca podràs tastar autèntiques joies com una sopa o crema amb carabassa de ferro, la típica d’Osona; la ceba vigatana amb la seva característica dolçor; els gustosos cigrons d’Oristà; la Col de pell de Galàpet, ideal per elaborar els trinxats; la tova i cremosa mongeta del Collsacabra; la gustosa patata del bufet; les seves magnífiques carns ecològiques i embotits com: el fuet, la botifarra, els llardons, la cansalada viada o l’exquisida coca del Mossèn del Forn Sant Jordi de Folgueroles; uns mestres artesans que compten amb el 1r premi al pa de millor gust de Catalunya.




Però això no és tot; a Osona també es pot gaudir de bones cerveses, vins i infusions. Cal destacar que la Companyia Cervesera del Montseny va guanyar el premi a la Millor Cervesera de l’Any a la 1a edició del concurs Barcelona Beer Challenge, la primera i més important competició d’Espanya de cerveses artesanes, on van participar nombroses companyies cerveseres internacionals. Pel que fa als vins, a la Masia Vila-Rasa de Taradell elaboren excel·lents vins negres, procedents de dues varietats de ceps: el Pinot negre i el Merlot. I si t’agraden les infusions a l’Herbolari de Sau, trobaràs les millors tisanes elaborades amb herbes aromàtiques, incorporant plantes aromàtiques i medicinals recol·lectades a Osona.




En definitiva, la millor manera de gaudir d’aquesta riquesa gastronòmica és als restaurants d’aquesta comarca. Com per exemple a: Can Jubany de Calldetenes, un referent de l’alta cuina i gastronomia de qualitat, on de la mà del xef  Nandu Jubany, podràs tastar receptes innovadores que conserven l’essència de tota la vida. També cal destacar la Fonda Sala d’Olost, on podràs gaudir de la cuina tradicional amb tocs innovadors, elaborada amb productes de temporada. No en va, aquests dos restaurants han estat reconeguts amb una estrella Michelin. En aquest context, tampoc podem deixar de banda, el restaurant Sambucus de Manlleu amb la seva horta ecològica pròpia i de proximitat; així com, el restaurant Ca l’Ignasi que compta amb el certificat Slow Food i ofereix una cuina que és el paisatge a la taula, elaborada amb productes del seu hort de gran qualitat. Tot això queda plasmat a la carta i menús d’aquest establiment com el magnífic menú de la tòfona a la tardor.



Sedueix el teu paladar amb la campanya ‘Osona. Som Gastronomia’. T’hi esperem!



En aquest
enllaç, pots consultar el Catàleg de productes agroalimentaris locals i de qualitat d’Osona.
Back To Top