skip to Main Content
Vine A Descobrir L’encant De Santa Maria De Besora!

Vine a descobrir l’encant de Santa Maria de Besora!

Santa Maria de Besora és un municipi del Bisaura, un lloc tranquil eminentment agrícola i ramader que et sorprendrà amb tot el que té per oferir.

 

Un dels grans atractius de la vila són les restes del castell de Besora i de l’església romànica de Santa Maria, situats a uns 1.025 metre d’alçada i envoltats majoritàriament per una cinglera. La visita val la pena tant pel seu valor arquitectònic i històric com per l’espectacular vista panoràmica que es té des del cim.

 

A més, des de Santa Maria de Besora hi ha un seguit d’excursions molt recomanables que et transportaran a la natura més pura. A una hora i mitja caminant del poble trobaràs el Salt del Mir, un magnífic salt d’aigua d’uns 35 metres d’alçada. Com a curiositat, dins del rierol s’hi poden observar diverses cassoletes, que són unes cavitats en forma de cassola excavades a la roca del llit de la riera pel corrent.

 

Una altra excursió que arriba gairebé a les dues hores a peu és la de la Serra dels Bufadors i Bufadors de Beví. Et proposem una caminada per un meravellós indret de gran bellesa i amb un aire màgic. Es tracta d’una zona no gaire gran i de forma estreta on es troben els bufadors –que són forats o escletxes per on surt corrent d’aire-, que expulsen aire fred generant un microclima molt especial.

 

Tampoc et pots perdre les Baumes dels Ferrers, un conjunt d’impressionants baumes, que són cavitats naturals a les roques derivades de la seva erosió. Les baumes poden tenir una boca de desenes de metres tant d’alt com d’ample, però amb menys profunditat que una cova.

 

No t’ho perdis!

Back To Top