skip to Main Content
Us Agradaria Descobrir Bells Paisatges Naturals? Us Recomanem Una Visita Al Parc Del Montseny, Al Parc Del Castell De Montesquiu I A L’Espai Natural De Les Guilleries-Savassona

Us agradaria descobrir bells paisatges naturals? Us recomanem una visita al Parc del Montseny, al Parc del Castell de Montesquiu i a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona

 Centrant-nos en el Parc Natural del Montseny, situat al sud de la comarca d’Osona, cal destacar que es tracta d’un indret amb un encant i bellesa molt especial. De fet, és l’únic Parc Natural de Catalunya catalogat com a Reserva de la Biosfera. De la seva orografia, sobresurt el massís del Montseny, visible des de molts indrets de Catalunya; doncs és el més enlairat de la serralada Prelitoral catalana, ocupant una extensió de 30.120 hectàrees distribuïdes entre divuit municipis. Sens dubte, aquesta zona es converteix en un autèntic oasi de natura, un lloc on escapar-se de l’estrès de la ciutat i gaudir de l’esport i excursions sense haver d’anar molt lluny a la recerca de muntanyes. Mentre passegeu pel Montseny, descobrireu indrets d’especial interès com: el turó de l’Home; Collformic i el pantà de Santa Fe, al bell mig de la muntanya; l’Ermita de Sant Martí; el riu Tordera, l’únic riu que hi neix; la ruta de Sant Bernat – Castanyer del Drac o del Dinosaure, on curiosament veureu el castanyer del "Drac", que rep aquest nom perquè té una forma similar a la d’un drac o dinosaure; també  passareu al costat d’aqüeductes i podreu arribar a descobrir fins a cinc fortificacions de visita obligada: el Castell de Montsoriu, el Castell de Montclús o dels Moros, el Castell de Fluvià, el Castell del Brull i el Castell de Montmany. Per tot plegat, aquest parc rep un gran nombre de visitants cada any, tant pel seu fàcil accés com per l’atractiu dels seus valors naturals i culturals.

D’altra banda, al nord de la comarca d’Osona, trobem Montesquiu. Un municipi, el nom del qual, sempre ha estat estretament vinculat al principal monument que posseeix, el Castell de Montesquiu, que juntament amb el seu Parc Natural són els atractius turístics més rellevants d’aquest poble. Sens dubte, el castell és el símbol més emblemàtic del parc. No obstant això, també podreu gaudir d’indrets de gran bellesa com: els gorgs de la riera de Vallfogona; la riera de les Codines amb el pont medieval homònim que la travessa; el Camí de la Carena de Sant Moí amb magnífiques vistes sobre els Babís i la serra dels Bufadors, etc. A més, a causa del seu bon clima, la vegetació és abundant tant en varietat com en qualitat. L’abundància de pluges i les temperatures no gaire fredes, fa que les espècies més abundants siguin: l’alzina, el garric, l’argelaga, la farigola, l’espígol, el roure, el faig, el boix, la molsa, el pi… I a la tardor, també torbareu moltes classes de bolets. La fauna també és molt rica i variada en espècies, com: conills, esquirols, llebres, falciots, orenetes, pinsans, àligues, granotes, ratapinyades, mussols, òlibes, peixos… Durant tot l’any podreu accedir al parc i als jardins del castell. I si ho desitgeu, podeu descobrir tots els detalls d’aquest Castell, participant en una visita guiada.

Finalment, també cal destacar l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, considerat el tercer parc natural d’Osona, ocupa una extensió de 8.370 hectàrees al sector oriental de la comarca. Concretament, s’estén pels termes municipals de Folgueroles, Sant Julià de Vilatorta, Tavèrnoles i Vilanova de Sau. Es tracta d’un paratge muntanyós, marcat pels boscos centreeuropeus i mediterranis, especialment alzinars, pinedes i rouredes, que conviuen amb una important proporció d’espais agrícoles. En aquesta zona, queden clarament definides tres unitats paisatgístiques: el massís de les Guilleries, les muntanyes de Savassona i una part de la serra de Collsacabra, on podreu gaudir de panoràmiques espectaculars des dels cingles de Tavertet. El pantà de Sau és un altre dels elements més característic d’aquest espai, amb el campanar de l’ermita de Sant Romà de Sau emergint de les aigües. Mentre passegeu per aquesta zona, també val la pena parar atenció a les nombroses masies existents que daten dels segles XVII i XVIII i encarnen perfectament la història dels seus pobladors. A més, si sou amants del turisme actiu, aquest és el vostre espai. Podreu practicar esports nàutics al pantà de Sau, fer rutes amb BTT des del Centre BTT Vall de Sau-Collsacabra, senderisme, escalada als cingles, volar en globus, etc.

Aprofiteu el bon temps de l’estiu per gaudir en família d’aquests tres espais naturals de la nostra comarca. Us encantaran!

Back To Top