skip to Main Content
Turisme Montseny Fa Una Clara Aposta Per Les Persones I El Territori I Promou Una Oferta Basada En L’ecoturisme I El Turisme Responsable

Turisme Montseny fa una clara aposta per les persones i el territori i promou una oferta basada en l’ecoturisme i el turisme responsable

L’entitat ha creat diversos productes turístics que afavoreixen la pràctica d’un turisme sostenible i responsable al Parc Natural del Montseny-Reserva de la Biosfera: una ruta circular pel públic senderista i un catàleg d’experiències ecoturístiques.

L’Associació d’Empresaris Turístics del Montseny té com a un dels seus objectius la desestacionalització i descentralització de l’activitat turística dins el Parc Natural del Montseny. En els darrers anys ha cercat estratègies per afavorir l’increment turístic de qualitat socio- ambiental, així com l’allargament de l’estada mitja al territori.

Un altre objectiu que s’ha marcat l’associació és el d’apostar per un turisme responsable que estigui implicat amb el territori. Un turisme que entengui que es troba en un espai protegit, on hi viu i hi treballen persones que li poden oferir productes, nous coneixements i experiències turístiques en el marc de la sostenibilitat.

Aquests objectius s’han acabat materialitzant en dos projectes que ja es troben al mercat.

Un dels projectes desenvolupats és la ruta 6 sentits. Camí del Montseny. Es tracta d’un recorregut circular que pretén mostrar el territori en tots els seus àmbits. De prop de 80 quilòmetres, aquesta ruta de mitja muntanya permet descobrir alguns dels espais més singulars del Parc Natural del Montseny com les Agudes, el Matagalls o el Pla de la Calma. Però va més enllà de la pràctica esportiva, doncs pretén posar en valor la cultura i la biodiversitat del Parc Natural del Montseny, amb la possibilitat de disposar d’un guia local que enriquirà l’experiència ecoturística. La ruta està pensada per fer-se en uns cinc dies i els trams s’inicien o finalitzen en municipis de l’espai natural, el que facilita la contractació de serveis d’allotjament o restauració al llarg de la ruta. Aquest camí pot iniciar-se en qualsevol dels seus punts si bé es recomana que sigui al Brull donat que permet un accés en transport públic a l’espai.

Un dels fets destacables del projecte és que aquest fa un retorn directe al territori. Arran de la contractació del paquet turístic que s’impulsa des de Turisme Montseny, el 3% de l’import d’aquest anirà destinat a alguna entitat del territori que treballa per la seva conservació o preservació d’algun dels seus espais i/o productes . Durant el 2024 les propostes amb les que es podrà col·laborar són: Arremangades, associació de dones del Montseny, en el marc de les Jornades de reconeixement de la saviesa de les dones grans de la Reserva de la Biosfera del Montseny; els Programes de preservació i conservació d’espècies de fauna del Museu Ciències Natural de Granollers o el Programa de Voluntariat Ambiental “Participa al parc”, entre d’altres.

L’altre projecte resultant ha estat la creació d’un catàleg d’experiències ecoturístiques de la Reserva de la Biosfera del Montseny. Aquest compta amb 35 propostes de diferent temàtica i que estan adreçades a diferent tipus de públic. Entre elles trobem propostes artístiques, gastronòmiques, culturals, familiars o de turisme actiu.

 

Back To Top