skip to Main Content
Saps Que La Comarca D’Osona és Una De Les Més Riques De Catalunya En Art Romànic?

Saps que la comarca d’Osona és una de les més riques de Catalunya en art romànic?

Osona podeu fer fins a 10 rutes per endinsar-vos en l’art romànic, però en aquesta ocasió, ens centrarem en la ruta romànica per la capital osonenca. En concret podeu visitar:

 

  • Museu Episcopal de Vic. Entre les seves col·leccions, amb un total de 20.000 peces, destaquen les de pintura i escultura medievals que estan a l’altura de les millors d’Europa.

 

  • Campanar i Cripta de la Catedral. A la catedral es barregen estils des del romànic al neoclàssic. El campanar, de mitjans del segle XI, és de la modalitat llombarda.

 

  • Pont de Queralt. Construït sobre el riu Mèder és el més antic i el més notable dels ponts vigatans. Va edificar-se avançat el segle XI i està situat enfront de l’antic portal de Queralt de les muralles de Vic.  • Albergueria. Era un espai utilitzat per acollir pelegrins i passavolants durant l’edat Mitjana. Actualment és una sala d’exposicions. Horari de la sala exposicions: de dimecres a divendres de 16.30 a 19.30 h. Dissabtes d’11 a 14 h i de 16.30 a 19.30 i diumenges i festius d’11 a 14 h. 

 

  • Castell dels Montcada. Aixecat a finals del segle XI, actualment només en resta una part dels murs perimetrals. En el seu emplaçament s’hi descobriren les restes del Temple Romà del segle II, avui reconstruït. Horaris visites: de dimarts a dissabte d’11 a 13 h i de 18 a 20 h. Diumenges i festius de 18 h a 20 h.

 

  • Ermita de Sant Sixt. Construïda al segle XI amb modificacions de diverses èpoques. Com arribar: amb cotxe cap a la carretera de Prats de Lluçanès, visible des de la carretera.


Animeu-vos a conèixer de primera mà, les petjades del romànic a Osona amb la ruta de Vic.

Per a més informació:


Osona Turisme

Tel: 938 851 715 / 938 832 212

a/e: info@osonaturisme.cat
Back To Top