skip to Main Content

PR C-49 - Sender de Voltregà

El Sender de Voltregà (PR C-49), va ser un projecte elaborat per el Grup de Senders de Voltregà, grup que encara es cuida del seu manteniment i conservació. El sender transcorre per una zona de transició entre la plana de Vic i l’altiplà del Lluçanès. Es situa a la zona nord de la comarca d’Osona en una posició centre-occidental i limitada a l’est pel riu Ter.

És una zona abrupte i solitària amb zones de boscos frondosos i espessos on haurem d’estar atents a seguir els camins ben senyalitzats. Les zones més elevades s’han erosionat formant cingleres que configuren plataformes enlairades com la de Sant Martí Xic i que caracteritzen el relleu d’aquesta bonica zona.

El recorregut surt de Sant Hipòlit de Voltregà, passa per Les Masies de Voltregà – La Gleva, Santa Cecília de Voltregà. Un dels punts més interessants de l’excursió és l’ermita de Sant Martí Xic i el castell de Voltregà, entorn molt ben restaurat i conservat encara ara, per l’associació d’amics de Sant Martí Xic.

Punt d’Inici: La plaça de l’església de Sant Hipòlit de Voltregà. Per arribar-hi, des de Vic seguim la carretera C-17 direcció Ripoll i agafem la sortida nº 67 cap a Sant Hipòlit de Voltregà.
Distància: 25,31 Km
Horari: 5h. 25’
Pujada acumulada: 1099 m

Track: Descarrega’l

Descripció del recorregut:

0 km 0 h. Sant Hipòlit de Voltregà 532 m. Sortim de la plaça de l’església cap a la plaça Nova, carrer Hospital i carrer Sant Martí on al final continua l’antic camí ral que porta a Santa Llúcia.

0’80 km 0’15 h. Creu del Morral 636 m. Morro de roca que ens fa de balcó a sobre mateix de Sant Hipòlit.

6’61 km 1’33 h. Coll de Sant Martí 849 m. El camí ens ha portat fins vora el cingle i ens fa enfilar dalt la carena; som a l’extrem de la serra de Sobremunt.

6’69 km 1’38 h. Sant Martí Xic 850 m. Castell de Voltregà. Conjunt històric del segle IX situat al final de la serra de Sobremunt i d’on va sorgir el naixement del Voltreganès. L’església romànica és del segle XI i està ubicada a sota del turó del Castell en una estreta carena vorejada de cingles a banda i banda.

7’18 km 1’43 h. Morrollong 840 m. Som gairebé al final de la serra de Sobremunt, a sobre del Morrollong, lloc privilegiat per observar la Plana de Vic.

14’58 km 3’25 h. Santa Perpètua 790 m. El camí ens porta fins a davant de l’ermita i revoltant-la iniciarem la baixada fins la casa del Forat.

20’26 km 4’36 h. Santa Cecília de Voltregà 510 m. Passem un curt tram de carretera per trencar a l’esquerra i passar per davant de l’església.

23’51 km 5’09 h. Santuari de la Gleva 480 m. Santuari Marià i petit nucli de població de Les Masies de Voltregà. Puguem pel carrer Palmerola que enllaça amb el camí antic que porta a Sant Hipòlit de Voltregà.

25’31 km 5’25 h. Sant Hipòlit de Voltregà 532 m. Entra a Sant Hipòlit per l’antic camí ral i pels carrers i places que es van anar construint al seu costat.

Variant sender de Voltregà: PR C 49-1.

Punt d’Inici: Castell de Voltregà.
Distància: 4’800 Km
Horari: 1h. 15’
Pujada acumulada: 360 m

Track: Descarrega’l

Descripció de la variant: 

0 km 0 h. Castell de Voltregà 850 m. A la part sud del castell de Voltregà, quan el camí va vorejant el turó, comença la variant PR C 49-1 que enllaça el recorregut del PR des d’aquí fins a mig camí de Sant Hipòlit i la Gleva.

4’800 km 1’15 h. La creu de Palau 524 m. Final de la variant. Arribem a una pista al costat mateix d’unes granges on enllacem amb el PR, que a la dreta ens porta a la Gleva i a l’esquerra a Sant Hipòlit.

tornar enrere

Back To Top