skip to Main Content

L'auge i els avantatges del sector del turisme camper

Rare vintage camper van, renovated car of 70's, nice old vintage blue bus, happy travel in exclusive car on bright sunny day

La llibertat i la comoditat que proporciona viatjar en una autocaravana sedueixen cada dia a més persones que busquen una alternativa al turisme de masses, gaudint de la natura, la tranquil·litat i bells paisatges.

Sens dubte, a bord de la nostra autocaravana els horaris desapareixen, també l’obligació de romandre en un lloc establert. Per tant, les rutes es fan més flexibles i la relació amb la natura i l’entorn s’estreny. Per tots aquests motius, cada vegada, més persones s’uneixen al turisme camper o slow tourism, una opció que fuig de les grans ciutats i del turisme més convencional. En aquest sentit, la caravana i autocaravana es converteixen en el gran aliat.

Una mostra de l’increment de seguidors del turisme camper, la trobem al nostre país; tal com demostren les xifres de maig de 2016: la matriculació d’autocaravanes va augmentar en un 52% respecte a l’any anterior, sent el major creixement a tot Europa. I la tendència segueix a l’alça, ja que, a la Setmana Santa de 2017, es va comptar amb un 60% de reserves per part de les famílies, seguides de parelles (30%) i grups d’amics (10%). Pel que fa a la franja d’edat, cal destacar que és molt àmplia; ja que, s’estén des dels més joves, a les famílies amb nens petits i a les persones majors de 50 anys. De manera que, la mitjana d’edat se situa entre els 35 i els 54 anys.

Sens dubte, aquestes xifres mostren que el caravàning està de moda i confirmen aquesta opció com una alternativa al turisme i als viatges tradicionals a Espanya. En aquest context, Catalunya se situa com la principal comunitat amant del turisme camper, seguida de Madrid, Canàries i País Basc. Actualment, diverses províncies i municipis s’han fet ressò del desenvolupament d’aquest tipus de turisme i estan començant a inaugurar diferents àrees d’autocaravanes. Un exemple és la comarca d’Osona, situada a una hora en cotxe de Barcelona i Girona, que ha creat 12 noves àrees d’autocaravana per gaudir de tot el potencial i els atractius turístics de la zona d’una manera diferent. A més, disposen de tot l’equipament necessari perquè la vostra estada sigui confortable i inoblidable.

Els municipis amb àrees d’autocaravana d’Osona són: Esquirol: “Collsacabra”; Les Masies de Voltregà “Voltreganès”; Manlleu “el riu Ter i el turisme industrial”; Prats de Lluçanès “Lluçanès”; Rupit: “Collsacabra”; Sant Julià de Vilatorta: “Guilleries – Savassona”; Sant Pere de Torelló “Bellmunt”; Torelló “Vall del Ges”; Vic “capital d’Osona”; Viladrau “parc natural del Montseny”.

tornar enrere

Back To Top