skip to Main Content

Regulacions dels espais naturals

Protegim els espais Malla

Els espais naturals d’Osona són paratges únics però fràgils. Informeu-vos de les mesures que s’apliquen en alguns punts abans de visitar-los i gaudiu-ne sense deixar-hi empremta.

El Parc Natural del Montseny estableix limitació d’accessos en períodes determinats per assegurar l’accés i l’aparcament als visitants. Informeu-vos abans de visitar el Parc a través de la seva web. 

Coneix el servei de Bus Parc que et permet visitar l’espai amb transport públic: Bus Parc

En el següent enllaç trobareu informació dels consells i regulacions per l’estada al parc: Consells i regulacions – XPN (diba.cat)

Heu de tenir en compte que algunes activitats que es volen organitzar al parc s’han de notificar. Trobareu el detall a Tràmits – Montseny (diba.cat)

A la pàgina d’inici de la web del Parc del Castell de Montesquiu trobareu el requadre “Cal saber” amb tota la informació necessària per a visitar l’espai.

En el següent enllaç trobareu informació dels consells i regulacions per l’estada al parc: Consells i regulacions – XPN (diba.cat)

Per altra banda, heu de tenir en compte que algunes activitats que es volen organitzar al parc s’han de notificar. Trobareu el detall a Tramits

 

Des del consorci de l’Espai Natural Guilleries Savassona regulen els accessos a la zona de la vall de Sau, entre ells a l’entorn del pantà de Sau. Podeu trobar tota la informació a la seve Web.

En el següent enllaç trobareu informació dels consells i regulacions per l’estada al parc: Consells i regulacions – XPN (diba.cat)

Per altra banda, heu de tenir en compte que algunes activitats que es volen organitzar al parc s’han de notificar. Trobareu el detall a Tràmits Guilleries-Savassona

Des del consorci de l’Espai Natural Guilleries Savassona regulen els accessos a la zona de la vall de Sau, entre ells a l’entorn del pantà de Sau. Podeu trobar tota la informació a seva Web.

L’Agència Catalana de l’Aigua és la responsable de la vigilància de les aigües del pantà. Actualment hi ha una suspensió temporal de la navegació i del bany a l’embassament de Sau

DOGC

 

El Consorci de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, l’Ajuntament de Vilanova de Sau i el Consell Comarcal d’Osona estableixen la regulació de l’accés motoritzat a la vall de Sau , per tots els caps de setmana des del 24 de juny fins al dia 11 de setembre i tots els dies entre setmana del 22 de juliol al 3 de setembre. La regulació estableix un sistema de reserva prèvia per a vehicles motoritzats per a les places d’aparcament de l’Àrea d’esplai del pantà de Sau, obligant a la reserva d’aparcament al mateix dia mentre hi hagi places disponibles, els aparcaments tenen un preu de 5 euros per als cotxes i de 2 euros per a les motocicletes. Trobareu més informació en aquest enllaç

Degut al seu atractiu, la Foradada és un indret mot freqüentat pels visitants de la zona i en els últims anys s’ha notat un increment de visitants, és per això que l’Ajuntament ha creat un servei de control i d’informació de l’espai de la Foradada. La normativa i l’ordenança que regula aquest servei la podeu trobar al següent enllaç.

El Morro de l’Abella és considerat un Bé Natural d’Interès Local, per aquest motiu des de l’any 2020 existeix una normativa municipal que en regula l’accés. La regulació inclou l’aforament a 15 persones, prohibició de fer picnic, fumar, d’acostar-se a 2 metres de la cinglera i a la punta del Morro, de volar drons i d’entrar amb mascotes, per a més informació podeu consultar el següent enllaç.

L’Ajuntament de Tavertet ha aprovat una ordenança per prohibir l’acampada lliure en tot el municipi, ja sigui acampada amb caravanes, autocaravanes, furgonetes o altres vehicles habilitats,

existeix una zona d’acampada de pagament restingit a entitats i grups o vehicles en estacionaments temporals de màxim 48 hores, enllaç

L’ajuntament de Rupit ha aprovat una ordenança que té com a principal objectiu la regulació detallada de l’ús públic, és a dir, de l’ordenació de la freqüentació i dels usos i activitats vinculades a l’ús social dins l’àmbit de la riera de Rupit. Es pot consultar l’ordenança al següent enllaç.

El turó del Puigsagordi (972 m) està situat en els termes municipals de Centelles i Balenyà i s’alça a ponent de la capçalera del riu Congost.
La via ferrada és una instal·lació esportiva i només es pot utilitzar per a aquesta pràctica, sempre que es tingui un domini tècnic suficient per a fer-ne ús.
Per a utilitzar la via ferrada s’haurà de reservar dia i hora, trobareu tota la informació al següent enllaç.

Gurb disposa d’una ubicació privilegiada al bel mig de la Plana de Vic, un entorn rural pròxim a la capital que ha atret una activitat de redescobriment paisatgístic i natural que ha fet augmentar la presència humana. L’ajuntament ha aprovat una ordenança per a regular aspectes generals a l’entorn rural i espais naturals del municipi especialment la Creu i el Castell de Gurb i el Bosc Encantat, on es defineixen per exemple normes de conducta al medi o accessos a les zones rurals. Podeu consultar l’ordenança al següent enllaç. 

En el següent enllaç trobareu informació de les rutes establertes per a pujar al turó del Castell de Gurb.

tornar enrere

Back To Top