skip to Main Content

Visita al Museu Episcopal de Vic

Situat al costat de la Catedral de Vic, el Museu Episcopal de Vic compta amb unes magnífiques instal·lacions, on s’exhibeixen unes 29.000 peces de pintura i escultura del romànic i el gòtic català, juntament amb unes destacades col·leccions d’arqueologia, orfebreria, forja, vidre, ceràmica, arts industrials i decoratives, teixit i indumentària litúrgica, entre moltes altres. Entre les seves obres mestres, sobresurten: la Majestat de Santa Maria de Lluçà, el Baldaquí de Ribes o el Davallament d’Erill la Vall, datades del segle XII.

El Museu va ser inaugurat pel bisbe Josep Morgades i Gili, el 7 de juliol de 1891. Morgades va recollir l’esforç realitzat per un grup d’intel·lectuals i clergues de Vic de l’època de la Renaixença amb l’objectiu de recuperar el patrimoni artístic català. Durant els més de 120 anys d’història, el Museu ha consolidat la seva missió de conservar, estudiar, exhibir i difondre els seus fons de valor excepcional.

A banda de les seves col·leccions permanents, el Museu Episcopal de Vic, també acull un ampli ventall d’exposicions temporals, gràcies a la seva col·laboració en projectes de recerca amb universitats i institucions científiques. A més, al MEV podreu gaudir de conferències, visites guiades, recorreguts temàtics, tallers, cursos i activitats per a tots els públics.

Horaris:
D’abril a setembre: de dimarts a divendres de 10 a 19 h.
D’octubre a març: de dimarts a divendres de 10 a 13 h i de 15 a 18 h.
Dissabtes de 10 a 19 h. Diumenges i festius de 10 a 14 h.

El Museu romandrà tancat els dilluns; els dies 1 i 6 de gener; el diumenge de Pasqua i els dies 25 i 26 de desembre.

Més informació:
Tel. 93 886 93 60 – 93 886 93 61
www.museuepiscopalvic.com
informacio@museuepiscopalvic.com

tornar enrere

Back To Top