skip to Main Content
Osona Turisme Aposta Per Obtenir Com A Destinació La Certificació De Sostenibilitat Biosphere

Osona Turisme aposta per obtenir com a destinació la certificació de sostenibilitat Biosphere

Osona Turisme treballa per obtenir la certificació de Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere com a Destinació Turística per a la comarca d’Osona amb el suport tècnic i econòmic de Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona.

 Es tracta d’una certificació que reconeix el turisme sostenible, voluntari i independent i que atorga l’Institut de Turisme Responsable (ITR), un organisme independent creat el 1995 amb l’objectiu d’impulsar accions i programes de desenvolupament sostenible en destinacions i empreses turístiques.

L’objectiu d’Osona Turisme és que tots els agents de la comarca persegueixin la sostenibilitat de la destinació en el seu conjunt amb l’objectiu de satisfer les necessitats econòmiques, socials i estètiques de la destinació; respectant a la vegada la integritat cultural, els processos ecològics i la diversitat biològica.

Un total de 29 empreses i entitats del sector a banda del mateix Consell Comarcal d’Osona i Osona Turisme han renovat el seu compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere a nivell individual. També s’hi incorporaran 13 empreses i entitats noves. Entre els nous adherits trobem 1 càmping, 2 allotjaments rurals, 1 HUT, 1 alberg, 2 comerços, 2 centres d’interpretació o espais visitables, 1 empresa d’activitats i 2 destinacions repartits entre els municipis de Vidrà, Tavèrnoles, Vic, Olost, Viladrau, Les Masies de Roda, Sant Pere de Torelló i Santa Creu de Jutglar. Aquestes empreses treballaran amb el compromís durant tot l’any participant en sessions formatives, tallers i auditories.

D’altra banda, complementant l’aposta per la qualitat turística es realitza un nou desplegament de Punts d’Informació Turística. Un total de 21 empreses renoven l’acreditació mentre que s’hi sumen 17 empreses i entitats noves. Entre aquestes es troben 1 càmping, 3 allotjaments rurals, 1 HUT, 1 alberg, 1 restaurant, 5 centre d’interpretació o espais visitables, 1 gremi, 1 empresa d’activitats, 2 empreses de guiatge i 1 destinació repartits entre els municipis de Vic, Santa Eugènia de Berga, Perafita, Vidrà, Santa Creu de Joglar, Viladrau, Sant Pere de Torelló, Sant Bartomeu del Grau, Tavertet, Oristà, Lluçà, Montesquiu, Masies de Roda, Santa Eulàlia de Puigdorio i Santa Creu de Jutglar. Aquests nous Punts d’Informació Turística d’Osona rebran sessions formatives sobre el sector turístic de la comarca, atenció al client, tallers de “networking” entre empreses o creació de producte així com una sortida de descoberta del territori.

Back To Top