skip to Main Content

Voleu descobrir els pobles amb més encant d’Osona?

Continuem amb la nostra campanya d’estiu: ‘Osona, el secret més ben guardat de Barcelona’ i en aquesta ocasió, volem aturar-nos en els pobles.

Sens dubte, el paisatge d’Osona no el podem entendre sense els pobles que li donen vida. Per això, us animem a descobrir i visitar els autèntics pobles osonencs amb un encant tan especial que us encisarà. Especialment, us recomanem conèixer:

Rupit i Pruit. Situat entre els cingles d’Aiats i la Garrotxa, a 845 m d’altitud i al centre del Collsacabra. L’encís de Rupit és fruit de la seva essència com a poble d’origen medieval que encara conserva l’encant les seves cases de pedra dels segles XVI-XVII. Durant les vacances i festius, aquest municipi rep molts turistes. Especialment, us recomanem una visita guiada pels carrers del centre històric d’aquesta vila; la millor manera de conèixer la seva història, anècdotes i llegendes. Aquesta visita té lloc tots els dissabtes a les 16 h i la durada és d’1’15h a 1’30h. El punt de sortida és l’Oficina de Turisme de Rupit. Més informació en aquest enllaç.

Alpens. Situat al nord-oest de la comarca d’Osona, al Lluçanès, limitant amb el Ripollès pel municipi de les Llosses i al Berguedà per Borredà. Es tracta d’una vila, on l’art de la forja és ben present. De fet, als carrerons del seu nucli urbà, podreu observar a cada porta o balconada, elements de forja com pica-portes, fanals, baranes, reixes…; elaborats majoritàriament pel ferrer Joan Prat i diverses escultures també elaborades amb aquest material. L’afició per la forja és un signe d’identitat d’aquest municipi. De fet, s’organitza la Trobada Internacional de Forjadors, un acte biennal que es porta a terme durant la Fira del Jovent, el penúltim diumenge de maig.

Sant Julià de Vilatorta. Sou amants de l’art modernista? Us recomanem visitar aquest municipi; un autèntic museu a l’aire lliured’arquitectura modernista i noucentista. Especialment, si trieu la ruta modernista, descobrireu un gran nombre d’edificis, els moviments arquitectònics de moda de finals del segle XIX i començaments del segle XX, el modernisme, els estils historicistes i el noucentisme; així com, la història i costums de les famílies que hi van viure. Cal destacar el Casal NúriaCa la Manyana o el Parc de les Set Fonts, obres de Miquel Pallàs, el col·legi del Roser, edifici modernista, antiga escola agrícola per nens orfes, i d’altres edificis d’arquitectes de renom com Enric Saniger o Josep Danés. A aquesta vila, també tindreu l’oportunitat de visitar l’Aeròdrom de Vilatorta, on al llarg d’un itinerari senyalitzat de 9 km, amb sortida i arribada al parc de les 7 Fonts; coneixereu tots els detalls d’aquest camp d’aviació, instal·lat per les Forces Aèries de la República espanyola l’any 1938.

Vidrà. Voleu conèixer el món de la pagesia, el procés d’elaboració dels embotits o del pa cuit amb llenya, acompanyats per una persona de Vidrà? A aquest municipi 100% rural, podreu gaudir d’una visita guiada amb audiovisual inclòs sobre el procés d’elaboraciódels productes artesanals alimentaris. A més, descobrireu el poble, visitareu el forner i una explotació ramadera, on els seus protagonistes expliquen el seu dia a dia. I si reserveu amb temps, també podreu fer un divertit taller de pilotilles, on els més petits de la casa s’ho passaran d’allò més bé.

Viladrau. A aquest municipi, podreu fer una gran varietat d’activitats. Aprofiteu la vostra estada per gaudir d’aquests tres interessants paquets turístics: ‘Paquet Viu el Montseny’, on gaudireu d’una visita a l’Espai Montseny i d’un excel·lent dinar; ‘Descobreix el Montseny’, la millor manera de conèixer els secrets de Viladrau i reviure les llegendes del Montseny. Aquesta activitat inclou una passejada-caminada de 2 hores de durada i finalment, pels amants de la bona cuina, us recomanem ‘Tasta el Montseny’, una autèntica aventura gastronòmica, ideal per descobrir els sabors d’aquest carismàtic indret als seus millors restaurants.

Així doncs, si encara esteu de vacances, aprofiteu-les per descobrir els pobles amb encant d’Osona. Us encantaran!

tornar enrere

Back To Top