skip to Main Content
Nova Guia D’activitats Educatives A Osona Pel Curs 2017-2018. Descobreix Un Ampli Ventall D’activitats Al Teu Abast!

Nova guia d’activitats educatives a Osona pel curs 2017-2018. Descobreix un ampli ventall d’activitats al teu abast!

Amb la nova guia d’Osona d’oferta d’activitats educatives 2017-2018 disposeu d’una recopilació de les visites, tallers i activitats diverses, especialitzades en grups escolars. Trobareu classificacions des d’educació infantil fins a secundària. Les voleu conèixer?

Els més petits s’ho passaran d’allò més bé a les activitats d’educació infantil, organitzades a diversos museus com:



– Museu del Ter. Els alumnes podran participar en tres activitats diferents: al ‘Taller del feltre, fem teixit sense teixir’, on aprendran a crear un dels teixits més antics de la humanitat; al ‘Taller Sibil·la l’Anguila i Eduard el Barb’, durant el qual, observaran l’entorn del riu Ter i els seus habitants i al ‘Taller la Llegenda del Serpent’, on els nens i nenes representaran aquesta llegenda protagonitzada per un animal fantàstic, coneixeran in situ els seus paisatges i entendran com les llegendes han anat passant oralment de generació en generació.



Museu de l’Esquerda. Els més petits podran gaudir de la visita teatralitzada: les fabuloses històries de l’Esquerda, explicades per Floduc, el bufó. Un personatge molt tafaner que explica totes les històries que coneix sobre l’Esquerda i la gent que hi vivia utilitzant diferents recursos visuals, com ara objectes, banderoles de colors, i sobretot la seva simpatia.



– Fundació Verdaguer. A la Casa-Museu Verdaguer, les conta-contes explicaran dos grans contes de Jacint Verdaguer en versió infantil: El Canigó i la Xicòria i altres contes i rondalles populars, des de la perspectiva del poeta de Folgueroles.



– Museu Episcopal de Vic (MEV)
. Els estudiants d’educació infantil i primària, podran gaudir d’una sessió dels Contes del Museu, on la conta-contes obrirà un llibre gegant i tot fent música amb una guitarra aproparà els infants a una de les obres més significatives de la literatura catalana: el Canigó de Verdaguer.

– Museu de l’Art de la Pell. Aquí tenen preparada una activitat ben original: ‘la Pellufa i el Príncep’, durant la qual, els alumnes coneixeran tots els secrets a través de la Pellufa, una pandereta màgica que es pot transformar en moltes coses. A més, és la primera peça del Museu, per tant, coneix moltes històries.

– Granja Cal Rei. A Santa Eugènia de Berga, us trobareu amb aquesta granja de vaques de llet. L’activitat per a les escoles consisteix en una visita guiada per les instal·lacions de la granja. Entre altres coses, els més menuts podran respondre a la pregunta: D’on surt la llet?, perquè podran veure com es munyen les vaques, com s’alimenten, i totes les feines quotidianes que això comporta. 

Els alumnes de Primària, podran gaudir d’activitats tan interessants com:



– Espai Montseny. Els estudiants podran participar en tres activitats diferents: al ‘Taller de la Castanya i la Cuina’, podran conèixer les propietats de la castanya i fins i tot fer pa o galetes de castanya; al ‘Taller les Fonts i la Riera Major’, on descobriran l’aigua com a hàbitat de molts éssers vius i al ‘Taller un Món de Castanyes’, un itinerari pels boscos de Viladrau per conèixer les característiques i algunes anècdotes entorn dels castanyers. 

– Museu de la Torneria. Al ‘Taller de Baldufes’, els alumnes coneixeran una col·lecció de més de 50 baldufes i trompitxols, veuran un audiovisual i aprendran tots els trucs d’aquest clàssic joc, des de caragolar el cordill, el llançament, etc.



– Embotits Salgot. Els alumnes visitaran una granja ecològica de porcs del Montseny. El recorregut s’inicia amb un audiovisual, on es coneix la història i el projecte de l’ecogranja. Els estudiants també podran visitar les instal·lacions, donar menjar als porcs i tastar embotits ecològics.



– Espai Natural Guilleries-Savassona. Els alumnes tindran l’oportunitat de conèixer els nostres parcs. L’activitat consta d’una sessió de treball a l’escola, a través d’una plataforma digital i un itinerari guiat amb monitors al parc escollit.



– Fundació Miquel Martí i Pol. Els alumnes podran fer la ruta literària Miquel Martí i Pol, durant la qual, podran conèixer set indrets que permeten presentar la vida i l’obra del poeta a través del seu paisatge vital.



– Parc del Castell de Montesquiu. En aquest meravellós entorn, els alumnes podran participar en l’activitat ‘Busca Bosc’, un joc de geocaching per conèixer la gestió forestal d’aquest parc. Un simple receptor de GPS us conduirà pel parc del Castell de Montesquiu i us ajudarà a trobar un total de cinc tresors que us descobriran diferents aspectes de la gestió forestal. 

D’altra banda, els alumnes de Secundària també podran participar en diverses activitats didàctiques a:



– El Camp de les Lloses. Els alumnes a través de l’activitat ‘Coneix el vicus: un dels primers pobles romans a Catalunya’, podran visitar el jaciment romanorepublicà i el museu monogràfic, on descobriran com era un dels primers pobles romans del Nord-est peninsular fa 2100 anys.



– Cansaladeria-Xarcuteria Roca
. Dues generacions dedicades a l’elaboració artesanal d’embotits. La seva proposta pels estudiants de secundària és: el ‘Taller de Botifarra i Pilotilles’, on els més joves coneixeran tots els secrets del procés d’elaboració dels productes tradicionals derivats del porc.

– Ruta de l’aeròdrom a Sant Julià de Vilatorta. Està formada per les restes de l’antic camp d’aviació, amb 13 refugis, un hangar i un polvorí. Els estudiants podran reviure una etapa de la història, visitant aquest Aeròdrom que va néixer el 1938 i esdevé un testimoni privilegiat dels esforços del govern republicà per crear una xarxa d’estructures de defensa per contrarestar els atacs franquistes.



– Ruta de l’Arquitectura Modernista i Noucentista de Miquel Pallàs. L’itinerari us endinsarà en els edificis més emblemàtics d’aquests moviments arquitectònics: el casal Núria, ca la Manyana o el parc de les Set Fonts, obres de Miquel Pallàs, el col·legi el Roser, edifici modernista, antiga escola agrícola per alumnes orfes, i d’altres edificis d’arquitectes de renom com Enric Sagnier o Josep Danés.

 

Finalment, en aquesta guia, també trobareu activitats per a tots els nivells educatius organitzades al: Consell Comarcal, Sant Pere de Casserres, Espai Rocaguinarda, Ruta de la llet al Lluçanès, Ruta del pa al Lluçanès, Centre de manipulació de la Castanya, Mas Lloriana, Museu del Coure o Alberg Canonge Colell, entre moltes altres.

En aquest enllaç, podeu consultar la nova guia d’activitats educatives a Osona pel curs 2017-2018.

Back To Top