skip to Main Content
Mercat Del Ram A Vic 2014

Mercat del Ram a Vic 2014

Un any més, com a preludi de la Setmana Santa, arriba puntualment, la fira agrícola i ramadera amb més història i identitat de la ciutat de Vic, una de les manifestacions firals més importants, esperades i multitudinàries de Catalunya: el Mercat del Ram a Vic. 

 

La festa té un origen medieval i se’n té constància des de l’any 875. Poc a poc va anar superant els propis límits de la ciutat vella de Vic, fins a arribar estenent les diferents activitats per tota la capital d’Osona. L’activitat més tradicional del Mercat del Ram de Vic, segueix essent el mercat de palmes i llorers que se celebra el Dissabte de Rams.

 

Però la Fira del Mercat del Ram és molt més. Ve acompanyada de milers d’activitats per a adults, joves i nens que es realitzen repartides per diferents punts de la ciutat.

 

Enguany, els dies 11, 12 i 13 d’Abril 2014, l’agricultura i la ramaderia tornaran a ser les protagonistes de la ciutat de Vic. Les propostes, els actes i les  mostres programades durant aquesta tradicional celebració són ja un clàssic.

 

La fira concentra la major part de la seva oferta comercial a El Sucre. La zona s’omple de bestiar, d’una gran varietat d’estands de productes i serveis relacionats amb automòbils, la maquinària agrícola i els vehicles industrials. A la Rbla. del Passeig trobareu, aquest any també, el Mercat de Pagès,on podreu tastar i comprar els millors productes de la nostra terra. Les mostres gastronòmiques us permetran fer un tastet de les millors carns a preus molt raonables.A la zona Esportiva s’hi ubica la zona eqüestre on no hi faltaran les demostracions eqüestres. Concursos, exhibicions i campionats que fan gaudir del món del cavall. Els carrers del centre de Vic es tornaran a omplir d’activitats festives i culturals amb participació dels comerços. Igualment les activitats infantils agro-ramaderes, el mercat de palmes i llorers i els globus aerostàtics.

 

A tall d’exemple us destaquem altres activitats habituals que es porten a terme durant el Mercat: el Concurs de Canals Porcines, l’Open Internacional d’Escultures amb Motoserra, la Fira del Dibuix, la Fira de Fang, Equinàlia -espai centrat en demostracions d’animals equins de tracció i de treball-, així com la tradicional exhibició castellera, dinars populars, artesania i productes multisectorials. Cicles de cinema, visites guiades per la història medieval de Vic o tallers per a nens donaran el toc cultural a la fira més antiga de la ciutat de Vic.

Aquesta és la variada oferta que es podrà veure en el marc del Mercat del Ram de Vic.

Osona Turisme estarà present al mercat dins la Mostra de Turisme que s’ubicarà a la Rambla del Carme.

Tota la informació la podeu trobar a: http://www.vicfires.cat/fires.php?idm=1&subpg=4
Back To Top